Mehki goveji zrezki v zelenjavni omaki
Goveji zrezki v zelenjavni omaki so za pripravo res preprosti in tudi hitri. Govedina je ena izmed bolj zdravih vrst mesa, zato so pri nas doma na jedilniku pogosto goveji zrezki v zelenjavni omaki. Skrivnost za mehke goveje zrezke, katere ni treba kuhati 2-3 ure je preprosta. Goveje zrezke damo kuhati v ekonom lonec in že po 15 minutah so res neverjetno mehki. Poskusite!
Mehki goveji zrezki v zelenjavni omaki – pripomočki:
- deska
- tolkalo za meso
- krožnik
- nož
- ekonom lonec
- kuhalnica
- blender
Mehki goveji zrezki v zelenjavni omaki – sestavine:
Za 5 – 6 oseb
- 6 govejih zrezkov (približno 500 g)
- olivno olje
- 4 paradižnike srednje velikosti
- 1 rdeča paprika
- 2 večji čebuli
- strok česna
- sol
- mleta kumina
- mešanica začimb
- voda za zalivanje
- žlica moke za zgostitev omake
Mehki goveji zrezki v zelenjavni omaki – postopek:
Pripravimo si goveje zrezke, jih damo na desko in jih po obeh straneh potolčemo s tolkalom za meso. Nato jih solimo.
Pripravimo in narežemo si zelenjavo, katero bomo dodali k zrezkom v omako. Paradižnik na kratko položimo v vrelo vodo, da z njega odstranimo olupek.
Čebulo zmiksamo in jo prepražimo na olivnem olju, da postane rahlo rjava.
Nato prepražimo še goveje zrezke na obeh straneh, zalijemo z vodo in dodamo zelenjavo. Začinimo z mleto kumino, mešanico začimb, s stisnjenim strokom česna in solimo. Pustimo, da zavre.
Vse skupaj damo v ekonom lonec in pokrijemo. Kuhajmo približno 15 minut na srednjem ognju. Ko ta poteče čas, odkrijemo. Dodamo žlico moke, ki smo ji prej primešali hladno vodo in vlijemo v omako, da se zgosti. Pustimo, da se kuha še nekaj minut.
Goveje zrezke v zelenjavni omaki lahko postrežemo skupaj s pire krompirjem ali kuhano polento. Lahko pa jih zaužijemo samo s kruhom. Variant je več, odločite se za tisto, ki vam je najljubša.
Dober tek!