Mehki goveji zrezki v zelenjavni omaki
Print Friendly, PDF & Email

Goveji zrezki v zelenjavni omaki so za pripravo res preprosti in tudi hitri. Govedina je ena izmed bolj zdravih vrst mesa, zato so pri nas doma na jedilniku pogosto goveji zrezki v zelenjavni omakiSkrivnost za mehke goveje zrezke, katere ni treba kuhati 2-3 ure je preprosta. Goveje zrezke damo kuhati v ekonom lonec in že po 15 minutah so res neverjetno mehki. Poskusite!

goveji zrezki v zelenjavni omaki

Mehki goveji zrezki v zelenjavni omaki – pripomočki:

  • deska
  • tolkalo za meso
  • krožnik
  • nož
  • ekonom lonec
  • kuhalnica
  • blender

Mehki goveji zrezki v zelenjavni omaki – sestavine:

Za 5 – 6 oseb

  • 6 govejih zrezkov (približno 500 g)
  • olivno olje
  • 4 paradižnike srednje velikosti
  • 1 rdeča paprika
  • 2 večji čebuli
  • strok česna
  • sol
  • mleta kumina
  • mešanica začimb
  • voda za zalivanje
  • žlica moke za zgostitev omake

Mehki goveji zrezki v zelenjavni omaki – postopek:

Pripravimo si goveje zrezke, jih damo na desko in jih po obeh straneh potolčemo s tolkalom za meso. Nato jih solimo.

goveji zrezki v zelenjavni omaki

Pripravimo in narežemo si zelenjavo, katero bomo dodali k zrezkom v omako. Paradižnik na kratko položimo v vrelo vodo, da z njega odstranimo olupek.

goveji zrezki v zelenjavni omaki

Čebulo zmiksamo in jo prepražimo na olivnem olju, da postane rahlo rjava.

goveji zrezki v zelenjavni omaki

Nato prepražimo še goveje zrezke na obeh straneh, zalijemo z vodo in dodamo zelenjavo. Začinimo z mleto kumino, mešanico začimb, s stisnjenim strokom česna in solimo. Pustimo, da zavre.

goveji zrezki v zelenjavni omaki

Vse skupaj damo v ekonom lonec in pokrijemo. Kuhajmo približno 15 minut na srednjem ognju. Ko ta poteče čas, odkrijemo. Dodamo žlico moke, ki smo ji prej primešali hladno vodo in vlijemo v omako, da se zgosti. Pustimo, da se kuha še nekaj minut.

goveji zrezki v zelenjavni omaki

Goveje zrezke v zelenjavni omaki lahko postrežemo skupaj s pire krompirjem ali kuhano polento. Lahko pa jih zaužijemo samo s kruhom. Variant je več, odločite se za tisto, ki vam je najljubša.

Dober tek!

Ocena:
Skupaj: 7 Povprečno: 4]

Dodaj odgovor