Kvinoja z brokolijem
Print Friendly, PDF & Email

Kvinoja je starodavna rastlina, ki izvira iz južnoameriških Andov. Je značilno sladkastega okusa, zato jo lahko uporabimo kot samostojno jed ali kot dodatek juham, solatam ter za pripravo zdravega zajtrka. Kadar sem na tesnem s časom, si rada naredim kvinojo z brokolijem. Jed je hitro pripravljena, pa še sestavin ne potrebujemo veliko.
kvinoja_z_brokolijem9

Kvinoja z brokolijem – pripomočki:

• nož
• ponev
• deska za rezanje

Kvinoja z brokolijem – sestavine:

• kvinoja
• brokoli
• feferon
• česen
• mlada čebula
• kapre
• parmezan
• sol
• poper
• oljčno olje

Kvinoja z brokolijem – postopek:

Kvinojo speremo pod vodo in kuhamo v vodi 10 minut, nato pa jo pustimo še 5 minut stati v pokriti posodi.
kvinoja_z_brokolijem3

Medtem narežemo zelenjavo, nasekljamo česen, mlado čebulo narežemo na kolobarčke, steblo brokolija na majhne koščke, feferon na trakce.
kvinoja_z_brokolijem4

V ponvi na olivnem olju na hitro prepražimo česen, dodamo steblo brokolija in feferon, malo popražimo in zalijemo z malo vode, da se stebelca nekoliko zmehčajo.

kvinoja_z_brokolijem6
kvinoja_z_brokolijem7

Dodamo še cvetove brokolija in kuhamo do mehkega.

kvinoja_z_brokolijem8

Primešamo še kvinojo in postrežemo z naribanim parmezanom.

kvinoja_z_brokolijem10

Ocena:
Skupaj: 3 Povprečno: 4.7]

Metul

Sem grafična oblikovalka in samostojna podjetnica. Po duši športnica, tek na smučeh, potapljanje na vdih in gorništvo so del mojega življenja, prosti čas pa rada preživljam tudi v kuhinji, kjer kot prava ljubiteljica okusne in zdrave hrane najraje preizkušam nove recepte.

Dodaj odgovor