Krompirjevi polpeti z govedino
Print Friendly, PDF & Email

Krompirjevi polpeti z govedino so lahka in enostavno pripravljena jed, skoraj brez maščob, saj polpete pripravimo v pečici. Prav tako pa so odlična ideja kako porabiti goveje meso iz juhe, ki nam ponavadi ostane po nedeljskem kosilu.

Krompirjevi polpeti z govedino

Pripomočki za krompirjeve polpete z govedino:

  • pečica
  • papir za peko
  • tlačilka za krompir

Sestavine za krompirjeve polpete z govedino:

Za 3 osebe:

  • 700 g krompirja
  • 200 g kuhane govedine
  • 100 g slanine ali podobne mesnine
  • 50 g masla
  • sol
  • poper
  • curry
  • ena pest čemaževih listov (lahko tudi drobnjak ali peteršilj)
  • 2 žlici krušnih drobtin ali moke (opcijsko – za zgostitev)

Postopek za krompirjeve polpete z govedino:

Krompir olupimo, narežemo na kocke in ga damo kuhati. Pripravimo si kuhano govedino in operemo čemaževe liste. Če nimamo svežega čemaža, lahko uporabimo že pripravljen čemažev pesto, lahko uporabimo tudi drobnjak ali peteršilj.

Krompirjevi polpeti z govedino

Med tem, ko se krompir kuha, v blenderju ali multipraktiku zmeljemo kuhano govedino. Prav tako sesekljamo čemaževe liste in slanino.

Krompirjevi polpeti z govedino

Ko je krompir kuhan ga odcedimo, dodamo maslo ter pretlačimo v pire krompir. Dodamo poper, sol in curry ter počakamo, da se ohladi na sobno temperaturo.

Krompirjevi polpeti z govedino

K ohlajenemu pire krompirju dodamo jajce, mleto govedino, slanino in čemaž (drobnjak ali peteršilj) ter vse dobro premešamo. Če je masa premehka, dodamo žlico ali dve moke ali krušnih drobtin. Oboje bo zgostilo maso.

Krompirjevi polpeti z govedino

Sedaj oblikujemo poljubno velike polpete in jih polagamo na pekač, obložen s papirjem za peko.
Krompirjeve polpete z govedino pečemo v naprej ogreti klasični pečici približno 30 minut na 180 °C, na koncu jih za 5 minut zapečemo na 200 °C, da dobijo po vrhu tako lepo zlato – rjavo zapečeno skorjico.

Krompirjevi polpeti z govedino

Krompirjeve polpete z govedino postrežemo takoj tople s kakšno zelenjavno prilogo, porcijo sezonske solate ali kakšno pomako:
Čemažev namaz s kislo smetano
Omaka iz pečenih rdečih paprik

Krompirjevi polpeti z govedino

Dober tek 🙂

Ocena:
Skupaj: 4 Povprečno: 4.8]

Dodaj odgovor