Kotleti iz pečice
Print Friendly, PDF & Email

Kotleti pečeni v pečici so sočni in hkrati hrustljavi, saj jih pečemo najprej pokrite in jih proti koncu peke zapečemo, da dobijo lepo barvo  in hrustljavo skorjico. Jaz jih največkrat pripravim za kosilo, z različnimi prilogami, primerni pa so tudi za večerjo, še posebej, če zraven pripravimo tudi kakšno solato. Začinjeni z gorčico, dobijo prav poseben okus, dodana čebula ob peki, pa poskrbi za prijetno aromo.

kotleti iz pecice

Kotleti iz pečice – pripomočki:

  • pekač
  • pečica (navadna)
  • pokrov ali aluminijasta folija
  • velika jušna žlica
  • majhna čajna žlička

Kotleti iz pečice – sestavine:

za 5-6 oseb:

  • 5 do 6 svinjskih kotletov
  • 5 žlic sončničnega olja
  • 2 žlici gorčice (srednje pekoče)
  • 2 – 3 žličke soli (oz. po okusu)
  • 1 žlička popra
  • 1 srednje velika čebula

Kotleti iz pečice – postopek:

V pekač nalijemo olje in ga položimo v vnaprej ogreto pečico na 200 stopinj Celzija in ga pustimo tako dolgo,  da se segreje do vročega.

Kotleti iz pečice

Med tem časom kotlete posolimo, popopramo in premažemo z gorčico.

Kotleti iz pečice

Ko je olje zelo vroče, vanj položimo kotlete. Ob polaganju v pekač, morajo kotleti “zacvrčati”.

Kotleti iz pečice

Pekač pokrijemo s folijo, ga vrnemo v pečico in pri temperaturi 200 stopinj Celzija, kotlete pečemo pol ure.

Kotleti iz pečice

Ko so se  pokriti kotleti pekli pol ure, jih odkrijemo, obrnemo in na vsak kotlet položimo kos čebule ter pekač vrnemo v pečico in pečemo na 180 stopinj Celzija še 20 minut.

Kotleti iz pečice

Po 20 minutah peke pri 180 stopinjah Celzija, temperaturo povišamo na 200 stopinj Celzija in pečemo še približno 10 minut oz. tako dolgo, da se kotleti obarvajo. Če imamo radi bolj zapečene, jih pustimo, da se pečejo dlje časa.

Kotleti iz pečice

Kotlete postrežemo takoj, na krožniku pa jih lahko prelijemo še z omako, ki se je naredila ob peki. Kot priloga se zraven poda Popečen pire krompir ali pa  Riž z bučo

Kotleti iz pečice

Dober tek!

Ocena:
Skupaj: 12 Povprečno: 4.7]

Mojca A

Od malih nog sem bila mamin "asistent" v kuhinji in ta vloga mi je bila všeč. Rada jem in rada pečem, kuham malo manj, zato so tudi moji recepti bolj sladki, se pa najde tudi kakšen recept za lačen želodček, kateremu sladica šele sledi. Najbolj mi je v veselje, ko moje mojstrovine kmalu čudežno izginejo, domači pa se zadovoljno oblizujejo. :)

Dodaj odgovor