Piščančja bedra na žaru
Print Friendly, PDF & Email

V poletnem času si velikokrat privoščim nekaj z žara. Hitro pripravljeno in okusno zelenjavo, ribe, pleskavice, svinjski kare,
a najraje imam piščančje meso na žaru. Tokrat vam ponujam recept za piščančja bedra na žaru.

Piščančja bedra na žaru

 Piščančja bedra na žaru – pripomočki:

  • električni ali plinski žar
  • posodo za pripravo marinade
  • desko in nož za rezanje
  • 1 malo in eno veliko žlico
  • vilico za obračanje mesa

Piščančja bedra na žaru – sestavine:

  • 6 piščančjih bederc
  • sol
  • olje (rastlinsko)
  • poper
  • vegeta
  • origano
  • bazilika
  • petršilj
  • rdeča paprika

 Piščančja bedra na žaru – postopek:

Na desko položimo bedrce in jih z ostrim nožem zarežemo okoli kosti, posolimo in pustimo nekaj minut.

Piščančja bedra na žaru

V večji posodi pripravimo marinado, tako da vlijemo 2 dcl olja, 1 malo žličko popra, vegete, origana, bazilike, petršilja in rdeče paprike.
Sestavine dobro premešamo in v posodo pomočimo okoli kosti zarezane bedrce, obračamo jih z rokami, da se sestavine vpijejo v meso.

Piščančja bedra na žaru

Na segret žar položimo namočena bederca in jih pečemona vsaki strani po 10 minut.

Piščančja bedra na žaru

 

Piščančja bedra na žaru

Obrok je pripravljen, kot prilogo predlagam krompirjevo solato ali riž v zelenjavi.

Dober tek!

Ocena:
Skupaj: 2 Povprečno: 3.5]

Dodaj odgovor