Piščančja bedra na žaru
V poletnem času si velikokrat privoščim nekaj z žara. Hitro pripravljeno in okusno zelenjavo, ribe, pleskavice, svinjski kare,
a najraje imam piščančje meso na žaru. Tokrat vam ponujam recept za piščančja bedra na žaru.
Piščančja bedra na žaru – pripomočki:
- električni ali plinski žar
- posodo za pripravo marinade
- desko in nož za rezanje
- 1 malo in eno veliko žlico
- vilico za obračanje mesa
Piščančja bedra na žaru – sestavine:
- 6 piščančjih bederc
- sol
- olje (rastlinsko)
- poper
- vegeta
- origano
- bazilika
- petršilj
- rdeča paprika
Piščančja bedra na žaru – postopek:
Na desko položimo bedrce in jih z ostrim nožem zarežemo okoli kosti, posolimo in pustimo nekaj minut.
V večji posodi pripravimo marinado, tako da vlijemo 2 dcl olja, 1 malo žličko popra, vegete, origana, bazilike, petršilja in rdeče paprike.
Sestavine dobro premešamo in v posodo pomočimo okoli kosti zarezane bedrce, obračamo jih z rokami, da se sestavine vpijejo v meso.
Na segret žar položimo namočena bederca in jih pečemona vsaki strani po 10 minut.
Obrok je pripravljen, kot prilogo predlagam krompirjevo solato ali riž v zelenjavi.
Dober tek!