Kaneloni z mletim mesom
Print Friendly, PDF & Email

Kaneloni so popularna jed iz palačink, katere nadevamo s poljubnim nadevom, jih paniramo in na koncu še ocvremo. Največkrat jih pripravljamo z nadevom iz šunke iz sira, mi pa smo jih danes pripravili z mletim mesom. Čeprav bo ta jed od nas zahtevala malo več časa, bo vredno truda. Jed je nasitna in izjemno okusna.

Kaneloni z mletim mesom – pripomočki:

  • skleda za testo za palačinke
  • ponev za peko palačink
  • ribežen
  • lopatka za obračanje palačink
  • deska za rezanje, nož
  • posoda za praženje mesa
  • tri krožnike za paniranje
  • ponev za cvrtje kanelonov

Kaneloni z mletim mesom – sestavine

Za 9 kanelonov

Za palačinke:

  • 10 zvrhanih žlic bele gladke moke
  • 2 jajci
  • 20 žlic mleka
  • 2 ščepca soli
  • olje za peko palačink

Za nadev:

  • 500 g mletega mešanega mesa
  • 1 korenček
  • 1 srednje velika čebula
  • 3 žlice rdečega vina
  • 5 žlic paradižnikove omake
  • 5 žlic smetane za kuhanje
  • 2 pesti naribanega sira
  • začimbe: sol, poper, česen v prahu, mleta sladka paprika, šopek peteršilja
  • malo olja

Za paniranje in cvrtje:

  • 3 jajca
  • 4 žlice bele moke
  • 5 žlic kruhovih drobtin
  • olje za cvrtje (cca. 7 dl)

Kaneloni z mletim mesom – priprava

Najprej pripravimo testo za palačinke. Skupaj zmešamo moko, mleko, jajca in sol. Masa mora biti lepo tekoča. Če je pregosta, lahko dodamo malo vode ali mleka.

Nato spečemo palačinke. Meni vedno kakšna ostane, ki jo potem lahko pojemo za večerjo ali v juhi. Na malo vročega olja vlijemo maso in palačinko obrnemo po nekaj minutah in spečemo še na drugi strani. Pečeno palačinko odložimo na krožnik. Postopek ponovimo z preostalo maso in spečemo vse palačinke.

Ko so vse palačinke pečene, jih odložimo na krožnik in začnemo s pripravo nadeva iz mletega mesa. Najprej na drobno nasekljamo čebulo in naribamo korenje. V posodo kanemo malo olja in prepražimo čebulo in korenje, da se zmehčata.

Mleto meso začinimo s soljo, poprom, česnom v prahu in mleto papriko in peteršiljem ter premešamo.

Meso dodamo k čebuli in korenju in ga prepražimo, da postane rjave barve. Dodamo mu vino, paradižnikovo omako in kuhamo toliko časa, da tekočina izpari.

Ogenj zmanjšamo na minimum in dodamo smetano za kuhanje sir. Premešamo, da se sir lepo stopi.

Nato si pripravimo tri krožnike ali posodice za paniranje. V prvega damo moko, v drugega stepena jajca, v tretjega drobtine.

Vzamemo palačinko, na spodnjo polovico palačinke damo dve žlici nadeva in spodnji del prepognemo čez nadev. Oba krajna dela zapognemo proti sredini in palačinko zvijemo v rolado. Tako ponovimo z vsemi palačinkami oziroma dokler ne zmanjka nadeva.

Zavite palačinke, kanelone, nato najprej povaljamo v moki, nato v jajcih in na koncu še v drobtinah. Z jajci in drobtinami lahko postopek ponovimo, da dobimo še debelejšo skorjico.

V ponev, v kateri bomo cvrli kanelone, vlijemo olje in ga segrejemo. V segreto olje polagamo kanelone in jih cvremo tako dolgo, da dobijo rjavo skorjico. Zraven kanelonov lahko ponudimo ocvrt krompirček, kakšno solato ali pa samo tatarsko omako ali pa paradižnikov kečap.

Pa dober tek!

Ocena:
Skupaj: 11 Povprečno: 4]

patricia

Moje vodilo v kuhinji je, da mora biti kuhanje preprosto, hitro, pa vendar še vedno okusno. Predvsem pa je treba izkoristiti vse dobrote, ki nam jih ponuja narava in kuhati sezonsko. Domači vrt, tržnica ali pa gozd nam ponujajo ogromno sestavin, ki jih lahko pripravimo za svoje domače.

Dodaj odgovor