Juha s palačinkami
Print Friendly, PDF & Email

Dobra, domača goveja juha s palačinkami je nekaj najboljšega, kar lahko dobimo na krožnik. V bistvu je goveja juha skoraj tradicionalna juha nedeljskega kosila, vendar na okusni vložek s palačinkami velikokrat pozabimo. Ampak danes ne bomo pozabili in si zato postregli krožnik domače goveje juhe z domačimi palačinkami.

Juha s palačinkami – pripomočki:

  • posoda za mešanje
  • metlica
  • zajemalka
  • ponev za palačinke
  • deska za rezanje
  • nož
  • skleda
  • lopatica

Juha s palačinkami – sestavine:

Količina zadošča za 8 palačink

  • 150 g ostre moke
  • 350 ml mleka
  • 2 jajci
  • ščep soli
  • maščoba za pečenje

Juha s palačinkami – postopek:

Jajca ubijemo v posodo za mešanje in jih stepemo. Dodamo mleko, moko in ščep soli. Vse sestavine zmešamo v gladko zmes in maso pustimo vsaj 15 minut počivati. Če se nam zdi, da je masa preredka, dodamo malo moke in če se nam zdi, da je masa pregosta, dolijemo malo mleka in spet vse premešamo.

V ponev nalijemo malo maščobe in jo do vročega segrejemo. Če je maščobe preveč, jo odlijemo. Z zajemalko zajamemo maso in jo prelijemo po ponvi ter spečemo palačinke. Najprej pečemo na eni strani, nato palačinko obrnemo in še na drugi strani.

Palačinke zvijemo v rolo in jih z nožem zrežemo na rezance.

Narezane rezance palačink predenemo v skledo, kjer naj počakajo do postrežbe.

Ideja
Predstavljen je osnovni recept za palačinke kot jušni vložek. Če želite palačinkam za juho še bolj dvigniti noto okusa, lahko masi pred peko palačink, dodate različne začimbe: nasekljan peteršilj, origano, timijan, mleti čili … 

Recept za odlično domačo govejo juho najdete na povezavi domača goveja juha.

Rezance palačink naložimo v globok krožnik in jih prelijemo z vročo juho.

Dober tek!

Ocena:
Skupaj: 18 Povprečno: 4.3]

Dodaj odgovor