Hrenovke s panceto v testu
Print Friendly, PDF & Email

Hrenovke s panceto v testu nam lahko služijo kot malica, kosilo ali večerja. Tudi dobre so tako, da se nam ni potrebno bati, da se ne bi pojedle. Lahko ponudimo tako vroče, kot hladne za popoldanski prigrizek ali večerjo.

Hrenovke s panceto v testu

Pripomočki za hrenovke s panceto v testu:

  • papir za peko
  • pečica

Sestavine za hrenovke s panceto:

Za 2 osebi:

  • 3 pare hrenovk
  • 1 rolica testa za pico (275 g)
  • 50 g pancete
  • 1 jajce za premaz

Postopek za hrenovke s panceto:

Pripravimo si hrenovke, panceto in testo za pico. Testo lahko naredimo tudi sami doma, a kadar je malo stiske s časom, zelo prav pride tudi testo za pico v rolici.

Hrenovke s panceto v testu

Hrenovke osušimo na papirnti brisački in vsak konec posebej ovijemo v panceto. Super je, če imamo panceto res na tanko narezano, saj se lepše ovija okoli hrenovke.
Testo narežemo približno na 2 centimetra debele trakove.

Hrenovke s panceto v testu

Sedaj vsak konec hrenovke, že ovite v panceto, ovijemo še v testo. Ovijamo spiralno in čim bolj enakomerno. Tako bo naša jed ne samo dobra, ampak tudi lepa na oko.

Hrenovke s panceto v testu

Ko smo ovili tako v panceto, kot v testo vse konce hrenovk, jih položimo na pekač obložen s papirjem za peko, razžvrkljamo eno jajce in dobro premažemo vso testo na hrenovkah. Tako se manj izsušijo pri peki in pečeno testo je na izgled lepe zlato rjave barve.

Hrenovke s panceto v testu

Hrenovke s panceto v testu pečemo v naprej ogreti navadni pečici približno 15 minut, na 190 °C. Dolžina peke je odvisna od pečice in od debeline testa. Zato gledamo zadnjih par minut, da se testo lepo zlato rjavo obarva in takrat so naše hrenovke s panceto v testu pečene.
Lahko jih ponudimo tako vroče, kot hladen prigrizek. Prav tako nam lahko služijo kot malica, kosilo ali večerja. Tudi dobre so tako, da se nam ni potrebno bati, da se ne bi pojedle.
Zraven njih lahko dodamo domač paradižnikov kečap, domačo gorčico, pečene paprike s česnom ali porcijo sezonske solate.

Hrenovke s panceto v testu

Dober tek 🙂

Ocena:
Skupaj: 6 Povprečno: 5]

Dodaj odgovor