Hitri sirov burek
Priprava sirovega bureka je zelo preprosta in hitra. Medtem, ko se bo pekel, se lahko kuhinja že spet sveti. Nato ga le razrežete, zraven ponudite navaden jogurt in ga, da bo malo drugačen, posujete z malo sladkorja.
Pripomočki za hitri sirov burek:
- skleda
- žlica
- kuhinjska krpa
- okrogel pekač
- kos aluminijaste folije
Sestavine za hitri sirov burek:
- 300 g vlečenega testa
- 500 g skute
- 100 g kisle smetane (1 žlico jo prihranimo za premaz)
- 1 jajce
- 1 noževa konica soli (oziroma po okusu)
- olje za namastitev pekača
Postopek za hitri sirov burek:
V skledi zmešamo celo jajce, skuto, kislo smetano (1 žlico jo prihranimo za premaz) in sol.
Na kuhinjsko krpo razvijemo liste vlečenega testa. Vsakega namažemo z nekaj žlicami pripravljenega nadeva. Testo zvijemo in položimo v pomaščen okrogel pekač. Postopek ponavljamo, dokler ne porabimo vseh sestavin.
Burek v pekaču premažemo s preostalo kislo smetano. Pekač pokrijemo s kosom aluminijaste folije in ga damo v ogreto pečico. Pečemo ga 1 uro na 150 °C.
Po 40 minutah pečenja aluminijasto folijo odstranimo in burek pečemo naprej, da po vrhu dobi hrustljavo skorjico.
Zraven se odlično poda jogurt, lahko pa burek jeste malo drugače – posujte ga s sladkorjem in uživajte v kombinaciji slanega, sladkega in kislega. Tako ga najraje jem jaz.
Naj vam tekne, s sladkorjem ali brez.