Currywurst
Print Friendly, PDF & Email

Currywurst je tipična nemška poulična hrana. Seveda pa se lahko servira tudi doma ali v restavracijah. Njena priprava je pravzaprav zelo preprosta, saj klobase (wurst) ponavadi ne delamo sami doma, ampak jo kupimo ali imamo zamrznjeno.
Nato potrebujemo le še paradižnikovo omako za preliv in začimbno mešanico curry za posip. Kot priloga se največkrat postreže kar bela kajzerica, žemlja ali kos belega kruha. Prav tako pa je popularen pomfri ali pečen krompir.

Currywurst

Pripomočki za currywurst:

  • ni posebnih pripomočkov

Sestavine za currywurst:

Za 2 osebi:

Postopek za currywurst:

Pri currywurst gre za klobase, ki so najprej kuhane, nato pa na hitro popečene. Zato damo najprej kuhati za vsakega našega jedca 1 par klobas.
Jaz sem danes vzela domače kranjske klobase in sem jih kuhala 30 minut. Vi pa lahko izberete poljubne klobase, ki jih imate najraje.

Currywurst

Med kuhanjem klobas imamo čas za pripravo paradižnikove omake ali kečapa. Jaz najraje uporabim domačo paradižnikovo omako iz popečenih pradižnikov ter ji primešam malo soli.
Če domače omake nimate, lahko seveda vzamete vašo najljubšo kupljeno in jo s soljo ter curry začimbno mešanico priredite okusu za currywurst.
Marsikdo zadnje čase vzame tudi kar klasičen ali pekoči kečap ter mu doda malo curry začimbe.

Currywurst

Ko je klobasa kuhana, jo damo na vročo ponev in na hitro popečemo iz obeh strani. Nato takoj vročo damo na servirni krožnik in narežemo na približno 1 cm debele kolute. Prelijemo jo s poljubno količino paradižnikove omake. Praviloma se da te omake kar dosti – da klobaso skoraj čisto prekrije.

Currywurst

Sedaj vse skupaj še izdatno posujemo s curry začimbno mešanico (po želji tudi z mletim čilijem) in takoj vroče postrežemo z belim kruhom ali kakšno krompirjevo prilogo.
Prav tako lahko celotno jed posujemo s praženo čebulo. Okusi se krasno ujemajo.

Currywurst

Dober tek 🙂

Ocena:
Skupaj: 4 Povprečno: 4.5]

Dodaj odgovor