Adventni venček iz medenjakov
Print Friendly, PDF & Email

Adventni venček lahko naredimo tudi iz medenjakov. V prispevku si lahko ogledate, kako sem ga sestavila sama, načinov pa je seveda nešteto …

Za adventni venček spečemo medenjake. Priporočam tale recept, lahko pa uporabite svojega.

adventni-vencek-iz-medenjakov-8

Za adventni venček iz medenjakov potrebujemo medenjake naslednjih oblik:

  • 32 srčkov
  • 10 malih smrečic
  • 3 velike smrečice
  • 2 snežena moža
  • 1 cerkev (če nimamo modelčka, jo izrežemo sami; pomagamo si z modelčkom pravokotne oblike, streho pa izrežemo z nožem)
  • 3 snežinke ali rožice
  • 4 balončki
  • 5 kroglic – sneženih kep

Priporočam, da za vsak slučaj spečete kakšen piškot več, kot je navedeno. Posebno srčke lahko uporabimo na različne načine (npr. za zvišanje terena ali za oporo ostalih figuric).

Za dekoracijo oz. lepilo (sneg) potrebujemo:

  • 1 beljak
  • približno 20 čajnih žličk sladkorja

Postopek izdelave lepila (snega):

V skodelici z žlico zmešamo beljak in sladkor, ki ga dodajamo postopoma (po žlicah) in vmes mešamo. Masa je gotova, ko je snežno bele barve in gostejše, vendar še tekoče teksture. Masa naj bo raje bolj gosta kot preredka.

Adventni venček iz medenjakov – postopek:

Najprej iz 16 srčkov naredimo krog.

adventni-vencek-iz-medenjakov-8

Nato nanje s snegom nalepimo še en krog srčkov.

adventni-vencek-iz-medenjakov-8

S snegom okrasimo ostale figurice, ki jih bomo uporabili za dekoracijo venčka. Sneg nanašamo s čopičem ali s plastično vrečko. Preden figurice uporabimo, počakamo, da se sneg strdi.

adventni-vencek-iz-medenjakov-8

Polovico venčka okrasimo s figuricami, ki naj stojijo pokonci. Pokonci jih postavimo s pomočjo opor za njimi (snežnih krogel, srčkov, snežink …). Ko bo venček gotov, se seveda ne bo videlo, kaj se skriva za figuricami. Sama sem za oporo večinoma uporabila snežne kepe. Pritrdimo jih s snegom. Deblo smrečic postavimo v zajeten kupček snega (lepila) in nekaj časa držimo, da se sneg posuši. Na podoben način pritrdimo tudi ostale figurice.

adventni-vencek-iz-medenjakov-8

Sprednji del venčka okrasimo s snežinkami. Sveče adventnega venčka lahko postavimo v sredino le tega, lahko pa jim naredimo t. i. podstavke iz balončkov ali drugih piškotov okroglih oblik.

adventni-vencek-iz-medenjakov-8

Počakamo, da se sneg strdi in že imamo svoj doma narejen adventni venček iz medenjakov.

adventni-vencek-iz-medenjakov-8

adventni-vencek-iz-medenjakov-8

adventni-vencek-iz-medenjakov-8

Tole je le ena izmed mnogih idej. Naredite svoj unikaten adventni venček in ga delite z nami – saj veste – ideja da idejo.

Veliko ustvarjalnih užitkov!

Ocena:
Skupaj: 6 Povprečno: 4.5]

Manca Rudolf

Hej! Sem Manca Rudolf, avtorica kulinaričnega bloga Rudolfova malca (http://www.rudolfovamalca.com/), kamor objavljam recepte, priporočila in druga (kulinarična) doživetja. Sem zagovornica sezonske, lokalne, doma pridelane hrane. Rada imam preproste recepte, hkrati pa se izogibam uporabe vnaprej pripravljenih polizdelkov – raje čim več pripravim sama. Sem tudi ljubiteljica glasbe, zborovskega petja, slovenskih narečij, dobrih knjig, francoskega jezika, našega planeta, (ročno izdelanega) nakita, prikupnih kuharskih pripomočkov in dobre hrane.

Dodaj odgovor