Odlični domači rezanci s šampinjoni
Print Friendly, PDF & Email

Odlični domači rezanci s šampinjoni v smetanovi omaki ležijo na postelji iz rukole, z rdečim vzglavnikom iz paradižnika. Pokriti so s pršutom. Samo še  zasnežite jih  s parmezanom in  🙂 🙂 🙂 , slastno kosilo ali večerja za vse okuse je pripravljena.

rezanci1

Kaj potrebujemo za odlične domače rezance s šampinjoni:

  • večji lonec
  • ponev
  • desko za rezanje
  • nož
  • kuhalnico
  • penovko
  • ribežen
  • cedilo
  • štedilnik

Sestavine za odlične domače rezance s šampinjoni:

Postopek priprave odličnih domačih rezancev s šampinjoni:

Ponev pristavimo na štedilnik in vanjo nalijemo olivno olje. Dodamo nasekljano čebulo in pražimo. Ko čebula zarumeni, dodamo nasekljan  česen in pražimo dokler česen ne zadiši. Dodamo očiščene, oprane in na velike kose narezane šampinjone.

rezanci3

Pražimo tako dolgo, da šampinjoni spustijo vodo in da voda povre, to je najmanj 20 minut. Naseklljamo peteršilj.

rezanci3

Na štedilnik pristavimo velik lonec vode za kuhanje domačih rezancev. Posolimo in počakamo, da zavre. Domače rezance na hitro skuhamo, jih odcedimo in prestavimo nazaj v lonec. Pripravimo krožnike in nanje v posteljico oblikujemo rukolo in okrasimo z narezanim češnjevim paradižnikom.

rezanci5

V šampinjone vmešamo sladko smetano in nasekljan peteršilj.

rezanci4

Z dobljeno omako prelijemo odcejene rezance v loncu in dobro premešamo. Po potrebi še dosolimo in popopramo. S penovko razporedimo rezance v omaki na pripravljene krožnike. Kupček z rezanci pokrijemo z dvema rezinama pršuta in serviramo. Na mizo postavimo tudi parmezan v kosu in ribežen, da si vsak sam zasneži s parmezanom. Odličen obrok za hudo lakoto!

rezanci6

Ocena:
Skupaj: 2 Povprečno: 4]

Dodaj odgovor