Nalepite vaš jedilnik na vrata
Print Friendly, PDF & Email

Nalepite vaš jedilnik na vrata

Kljub temu, da imamo vse več različnih vrst pametnih naprav, ki nam pomagajo pri opravilih in krajšajo čas dela, naša življenja postajajo bolj in bolj zapletena in vse bolj polna. Poln dnevni urnik prinese tudi veliko stresa in situacij, ko pozabimo na določene stvari, kot je naše zdravje.

Ob vedno hitrejšem ritmu življenja pogosto nimamo časa za pripravo in kuhanje zdravega obroka, ampak enostavno posežemo po nečem, kar je že pripravljeno. To pa pomeni, da po vsej verjetnosti vsebuje veliko sestavin, katere težko preberemo, kadar čitamo sestavo živil in običajno so le te tudi visoko procesirane, kar le še dodaja dodatne nezdrave učinke hrani, ki jo uživamo. To pomeni, da ob stresnem in hitrem življenju našemu telesu ne dajemo hrane, ki bo poživila telo, ampak daje našemu telesu le dodatno delo procesiranja hrane, ki je naše telo ne potrebuje. V prvi vrsti je to sladkor ter nezdrave maščobe.

Ne pozabite, da boste z uživanjem nezdrave hrane in izogibanju zdrave hrane morali nadomestiti z obiski pri zdravniku, kot tudi z manj kvalitetnim življenjem. Zato vam svetujemo, da v kolikor posežete po hrani, ki je ni potrebno pripraviti, posežite po svežem sadju, oreščkih in zelenjavi. Tako boste vaše telo nahranili z vitamini in minerali, ki jih potrebuje in po obedu bo vaša želja po sladki in nezdravi hrani veliko manjša. Hkrati pa vam svetujemo, da zase pripravite jedilnik za celoten teden ali pa vsaj napišite seznam zdravih živil, katere želite pojesti v prihajajočem tednu. Vse skupaj napišite na koledar ali list papirja in ga obesite na vrata. Tako boste zagotovo na vaš plan naleteli večkrat dnevno in več kot boste ga videli, večkrat se boste opomnili, kaj vaše telo in možgani potrebujejo.

Za vas smo tako pripravili kratek recept, ki ga lahko pripravite v manj kot petih minutah, vaše telo pa bo dobilo velik kos hranil, ki jih potrebuje.

Pripomočki

  • Krožnik
  • Vilica

Sestavine za 1 osebo

  • Velika banana
  • 8 gramov nerazmaščenega BIO kakavovega praška
  • 40 gramov zmletih ali celih oreščkov (na primer: mandlji, bučkina semena, brazilski oreščki itd.)
  • 4 grame maca praška (po želji)

Postopek priprave

Položite banano v krožnik in jo zmečkajte z vilico.

Dodajte BIO kakavov prašek in maca prašek in vse skupaj zmešajte.

Nato dodajte oreščke po vaši izbiri in vse skupaj ponovno zmešajte.

Hranilen in hitro pripravljen obrok je tako končan. Po želji lahko tudi dodate kakšne druge sestavine, katere bodo dodale hranilno vrednost vaši malici

Ocena:
Skupaj: 1 Povprečno: 3]

Dodaj odgovor