Bučkini žličniki
Print Friendly, PDF & Email

Bučke so v kulinariki zelo uporabno živilo in lahko jih uporabimo na zelo različne načine. Sama zelo rada eksperimentiram z njimi in tako je nastal recept za bučkine rezance, v tem receptu pa sem bučke uporabila v obliki žličnikov.

Bučkini žličniki

Bučkini žličniki – pripomočki

  • multipraktik
  • pekač od pečice

Bučkini žličniki – sestavine

Za 11 žličnikov:

  • 1 srednje velika bučka (cca. 370 g)
  • 1 srednja velika čebula (cca. 60 g)
  • 1 strok česna
  • 1 čajna žlička masla (cca. 5 g)
  • 125 g jogurta brez laktoze
  • 1 jajce
  • sol (po okusu)
  • kurkuma (po okusu)
  • mleti ingver (po okusu)
  • kajenski poper (po okusu)
  • muškatni orešček (po okusu)
  • 25 g drobtin

Bučkini žličniki

Bučkini žličniki – postopek

Bučko olupimo in naribamo v multpraktiku. Naribano bučko posolimo (pri tem moramo biti zelo pazljivi, da jih ne presolimo) in jih damo na stran, da spustijo čim več vode.

Bučkini žličniki

Čebulo in česen olupimo ter nasekljamo. V ponvi raztopimo maslo in na njem prepražimo nasekljano čebulo in česen, ki ju rahlo posolimo.

Bučkini žličniki

Pečico segrejemo na 180 stopinj Celzija in nastavimo na program za enakomerno pečenje (klasična pečica). Bučkam z rokami odtisnemo odvečno vodo in jih damo v večjo skledo. Dodamo jim prepraženo čebulo in česen ter jogurt in vse skupaj dobro premešamo.

Bučkini žličniki

Zmesi dodamo še jajce, začimbe (kurkumo, mleti ingver, kajenski poper, muškatni orešček) in drobtine ter vse skupaj še enkrat dobro premešamo, da dobimo enotno zmes.

Bučkini žličniki

V pekač damo papir za peko. Iz mase z dvema jedilnima žlicama oblikujemo žličnike, ki jih polagamo na papir za peko.

Bučkini žličniki

Pekač damo v ogreto pečico in bučkine žličnike pečemo 25 minut.

Bučkini žličniki

Naj vam teknejo! 🙂

Ocena:
Skupaj: 2 Povprečno: 5]

Vesna

Sem univerzitetno diplomirana sociologinja z opravljenim strokovnim izpitom za vzgojo in izobraževanje. Trenutno sem na osnovni šoli zaposlena kot spremljevalka gibalno oviranega učenca in kot administrator. Zelo rada kuham, hodim na fitnes, pojem in kofetkam. Sem zelo pozitivna, vztrajna, delavna, energična in trmasta oseba.

Dodaj odgovor