Bučkini rezanci s tuno in mocarelo
Bučke so v kulinariki zelo vsestranska sestavina, saj jih lahko pripravimo na mnogo načinov. Sama si jih najraje privoščim kot bučkine rezance, ker so enostavni za pripravo, obogatim pa jih z raznimi dodatki. Bučine rezanci s tuno in mocarelo priporočam kot lahko kosilo ali večerjo, saj imajo le 243 kilokalorij; 14 gramov maščob (od tega 7 gramov nasičenih maščob), 7 gramov ogljikovih hidratov (od tega 5 gramov sladkorjev) in 19 gramov beljakovin.
Bučkini rezanci s tuno in mocarelo – pripomočki:
- ni posebnih pripomočkov
Bučkini rezanci s tuno in mocarelo – sestavine:
Za 1 osebo:
- 5 g masla
- 1 bučka (cca. 250 g)
- sol (po okusu)
- poper (po okusu)
- 1 konzerva tune (52 g)
- 1 rezina mocarele (20 g)
Bučkini rezanci s tuno in mocarelo – postopek
Bučki najprej odrežemo oba konca z nožem in jo olupimo z lupilcem. Olupljeno bučko z lupilcem nato lupimo še naprej, dokler ne pridemo do semen, saj na takšen način dobimo bučkine rezance.
Bučkine rezance solimo in popramo ter jih z rokami dobro premešamo.
Na ogenj postavimo vok in ko se segreje, vanj damo maslo. Ko se maslo raztopi ogenj znižamo na minimum in v vok damo začinjene bučkine rezance ter jih s kuhalnico dobro premešamo.
Tuno iz konzerve damo v cedilo ter odcedimo olje. Pri tem si pomagamo tudi z vilico, da odstranimo čim več olja. Odcejeno tuno dodamo bučkinim rezancem in premešamo.
Na koncu dodamo še mocarelo, ki smo jo s prsti natrgali na manjše koščke. Vse skupaj še zadnjikrat dobro premešamo. Ko se mocarela lepo raztopi, so bučkini rezanci s tuno in mocarelo pripravljeni.
Poleg si lahko privoščimo tudi kos polnozrnatega kruha ali kakšen drug vir ogljikovih hidratov, vendar pa se s tem spremeni kalorična vrednost in hranilne vrednosti obroka.
Naj vam tekne! 🙂