Bučkini rezanci s tuno in mocarelo
Print Friendly, PDF & Email

Bučke so v kulinariki zelo vsestranska sestavina, saj jih lahko pripravimo na mnogo načinov. Sama si jih najraje privoščim kot bučkine rezance, ker so enostavni za pripravo, obogatim pa jih z raznimi dodatki. Bučine rezanci s tuno in mocarelo priporočam kot lahko kosilo ali večerjo, saj imajo le 243 kilokalorij; 14 gramov maščob (od tega 7 gramov nasičenih maščob), 7 gramov ogljikovih hidratov (od tega 5 gramov sladkorjev) in 19 gramov beljakovin.

Bučkini rezanci s tuno in mocarelo

Bučkini rezanci s tuno in mocarelo – pripomočki:

  • ni posebnih pripomočkov

Bučkini rezanci s tuno in mocarelo – sestavine:

Za 1 osebo:

  • 5 g masla
  • 1 bučka (cca. 250 g)
  • sol (po okusu)
  • poper (po okusu)
  • 1 konzerva tune (52 g)
  • 1 rezina mocarele (20 g)

Bučkini rezanci s tuno in mocarelo

Bučkini rezanci s tuno in mocarelo – postopek

Bučki najprej odrežemo oba konca z nožem in jo olupimo z lupilcem. Olupljeno bučko z lupilcem nato lupimo še naprej, dokler ne pridemo do semen, saj na takšen način dobimo bučkine rezance.

Bučkini rezanci s tuno in mocarelo

Bučkine rezance solimo in popramo ter jih z rokami dobro premešamo.

Na ogenj postavimo vok in ko se segreje, vanj damo maslo. Ko se maslo raztopi ogenj znižamo na minimum in v vok damo začinjene bučkine rezance ter jih s kuhalnico dobro premešamo.

Bučkini rezanci s tuno in mocarelo

Tuno iz konzerve damo v cedilo ter odcedimo olje. Pri tem si pomagamo tudi z vilico, da odstranimo čim več olja. Odcejeno tuno dodamo bučkinim rezancem in premešamo.

Na koncu dodamo še mocarelo, ki smo jo s prsti natrgali na manjše koščke. Vse skupaj še zadnjikrat dobro premešamo. Ko se mocarela lepo raztopi, so bučkini rezanci s tuno in mocarelo pripravljeni.

Poleg si lahko privoščimo tudi kos polnozrnatega kruha ali kakšen drug vir ogljikovih hidratov, vendar pa se s tem spremeni kalorična vrednost in hranilne vrednosti obroka.

Bučkini rezanci s tuno in mocarelo

Naj vam tekne! 🙂

Ocena:
Skupaj: 2 Povprečno: 5]

Vesna

Sem univerzitetno diplomirana sociologinja z opravljenim strokovnim izpitom za vzgojo in izobraževanje. Trenutno sem na osnovni šoli zaposlena kot spremljevalka gibalno oviranega učenca in kot administrator. Zelo rada kuham, hodim na fitnes, pojem in kofetkam. Sem zelo pozitivna, vztrajna, delavna, energična in trmasta oseba.

Dodaj odgovor