Hitri sadni prigrizki
Print Friendly, PDF & Email

Hitri sadni prigrizki ne samo, da so polni vitaminov, ampak so prava paša za oči in lepo popestrijo mizo. Ker jih pripravimo zares hitro, so odlična rešitev za zadnji hip napovedane ali celo nenapovedane goste. Postrežemo jih lahko ob različnih priložnostih; kot predjed, dodatek k sladici ali narezku, odlično pa se podajo tudi k desertnemu vinu.

Hitri sadni prigrizki

Hitri sadni prigrizki – pripomočki:

  • dekorativni zobotrebci

Hitri sadni prigrizki – sestavine:

Količino prilagodite svojim potrebam. Običajno so sadni prigrizki tako vabljivi, da jih vedno hitro zmanjka.

  • belo grozdje (brez pečk)
  • večje borovnice (npr. ameriške)

Hitri sadni prigrizki – postopek:

Sadje, ki ga izberemo za sadne prigrizke oz. sadna nabodala, najprej dobro operemo in pustimo, da se odcedi na cedilu. Če je le mogoče, kupite grozdje, ki ne vsebuje pečk. Po želji lahko kupite tudi rdeče grozdje, vendar je belo v kombinaciji z borovnicami bolj kontrastno in je zato rezultat lepši.

Oprano grozdje in borovnice osušimo na papirnati brisački in izločimo morebitne slabše oz. poškodovane kose.

Za sadne prigrizke izberemo res tiste najlepše jagode grozdja in čimbolj debele borovnice. Pripravimo si nekoliko daljše, dekorativne zobotrebce. Če le-teh nimamo, pa lahko uporabimo tudi navadne zobotrebce ali celo nabodala.

Na zobotrebce izmenično nabadamo grozdje in borovnice. Oboje nabodemo tam, kjer je že “luknjica”, kjer sadež odtrgamo.Hitri sadni prigrizki

Hitre sadne prigrizke položimo na desertni krožnik.

Lahko pa jih postrežemo tudi tako, da jih zabodemo v večji kos sadja (uporabimo npr. pomarančo ali jabolko).Hitri sadni prigrizki

Prijetno vitaminčkanje!

Če imate radi zanimive hitre sadne prigrizke, poskusite tudi jagodne zobotrebce, sadna nabodala s čokolado. Še več različnih prigrizkov na hitro pa najdete tukaj.

Ocena:
Skupaj: 2 Povprečno: 5]

Monique

Sem ljubiteljica čokolade in začimb, predvsem cimeta. Poleg raznih sladic rada pripravim tudi kaj slastnega iz tujih kuhinj. Moji recepti so enostavni, primerni tudi za začetnike.

Dodaj odgovor