Zdravo kokosovo maslo
Kokosovo maslo je eno od najprijaznejših pomočnikov pri kuhanju in ustvarjanju dobrot. S številnimi zdravilnimi lastnostmi in prijetnim okusom nam pričara okusne jedi, ki bodo kos tudi največjim gurmanom. Glede na to, da kokosovo maslo pridobimo iz kokosa – ki je eno od najbolj zdravih rastlin na svetu, ni nič čudnega, da ima kokosovo maslo številne, zdravju prijazne lastnosti.
Koristne snovi v kokosovem maslu
Med najbolj koristnimi snovmi, ki jih vsebuje koksovo maslo, so minerali in lavrinske kisline, ki krepijo imunski sistem. Iz vseh teh razlogov je kokosovo maslo primerno za vse vrste diet, s katerimi se srečujemo, bodisi iz zdravstvenih razlogov ali iz lepotilnih razlogov. Poleg naštetih razlogov je kokosovo maslo lahko prebavljivo in v nasprotju z drugimi olji ne redi.
Kokosovo maslo in Chronova bolezen
Sama sem bolnica s Chronovo boleznijo in največ preglavic mi seveda prinaša hrana. Moram namreč paziti na vse, kar vnašam vase. Torej sveže kuhane obroke, zdrave obroke in z manj maščobami. Iz teh razlogov veliko berem o zdravem prehranjevanju in dietni prehrani primerni za moje bolezensko stanje.
S časom sem ugotovila, da kokosovo maslo blagodejno vpliva na moje telo in potek moje bolezni. Iz tega razloga sem ga vnesla v svoj vsakdanji jedilnik. Z njim sem namreč nadomestila uporabo oljčnega olja in ostalih olj. Seveda, glede na to, da imamo doma kmetijo in sami pridelujemo oljčno olje, le-tega tudi uporabljam, vendar izključno surovega, kar pomeni, da ga uporabljam v solati, omakah in vsem ostalim kar se ne kuha, peče ali cvre.
Vsem, ki še niste poskusili kokosovega masla, pa ga toplo priporočam. Ugotovili boste, da jedi ne otežuje in ima zelo prijeten okus. Zmotno je misliti, da je kokosovo maslo sladko in bo v jedeh delovalo kot sladilo – ravno nasprotno. V kolikor boste gostom ponudili jed, ki je pripravljena na kokosovem maslu ne bodo niti čutili okusa. Torej, kuharice in kuharji le pogumno z uporabo tega zdravega in unikatnega dara, ki nam ga ponuja narava!