Kako pripravimo odlične bešamelne cmočke?
Print Friendly, PDF & Email

Ko se postavi vprašanje, kakšno zakuho dati v juho ali obaro, se najraje odločim za odlične bešamelne cmočke. In za to imam vsaj tri razloge: vedno se posrečijo,  nikoli se ne razkuhajo in vedno so mehki.

besamelni1

 Kaj potrebujemo za odlične bešamelne cmočke?

  • manjšo kozico
  • kuhalnico
  • čajno žličko
  • posodo z juho ali obaro
  • štedilnik

Sestavine za odlične bešamelne cmočke:

  • 60 g masla
  • 60 g moke
  • 3 dl mleka
  • 1 jajce
  • ščepec soli
  • 2 ščepca muškatnega oreščka

Postopek priprave odličnih bešamelnih cmočkov:

Kozico z maslom postavimo na štedilnik. Ko se maslo raztopi, vmešamo moko.

besamelni2

Ko se gladko razmeša in rahlo porumeni, med mešanjem dolivamo mleko. Razmešamo v gladko gosto zmes in dodamo jajce.

besamelni3

Posolimo, naribamo za dva ščepca muškatnega oreščka in premešamo.

besamelni4

Čajno žličko pomočimo v vrelo juho, vanjo zajamemo cmoček in ga spustimo v juho.  Ponavljamo, dokler ne porabimo bešamela. Ne pozabite prazno čajno žličko pomakati v vrelo juho, da bo bešamel lažje zdrknil iz žličke.

besamelni5

Kuhamo še minuto in takoj serviramo.

besamelni6

 

Ocena:
Skupaj: 6 Povprečno: 4.7]

Dodaj odgovor