Kako pripravimo odlične bešamelne cmočke?
Ko se postavi vprašanje, kakšno zakuho dati v juho ali obaro, se najraje odločim za odlične bešamelne cmočke. In za to imam vsaj tri razloge: vedno se posrečijo, nikoli se ne razkuhajo in vedno so mehki.
Kaj potrebujemo za odlične bešamelne cmočke?
- manjšo kozico
- kuhalnico
- čajno žličko
- posodo z juho ali obaro
- štedilnik
Sestavine za odlične bešamelne cmočke:
- 60 g masla
- 60 g moke
- 3 dl mleka
- 1 jajce
- ščepec soli
- 2 ščepca muškatnega oreščka
Postopek priprave odličnih bešamelnih cmočkov:
Kozico z maslom postavimo na štedilnik. Ko se maslo raztopi, vmešamo moko.
Ko se gladko razmeša in rahlo porumeni, med mešanjem dolivamo mleko. Razmešamo v gladko gosto zmes in dodamo jajce.
Posolimo, naribamo za dva ščepca muškatnega oreščka in premešamo.
Čajno žličko pomočimo v vrelo juho, vanjo zajamemo cmoček in ga spustimo v juho. Ponavljamo, dokler ne porabimo bešamela. Ne pozabite prazno čajno žličko pomakati v vrelo juho, da bo bešamel lažje zdrknil iz žličke.
Kuhamo še minuto in takoj serviramo.