Pečena jabolka
Slastna pečena jabolka, za hladnejše večere so čudovit posladek. Lahko jih jemo tudi kot sladko večerjo. Poskusite, priprava res ni težavna.
Pečena jabolka – pripomočki:
- kuhinjska pečica
- pekač
- nož
- žlička
- papir za peko
Pečena jabolka – sestavine:
- poljubno število srednje velikih jabolk
- cca. 2 žlički marmelade na jabolko
- pol žličke vanilinega sladkorja na jabolko
- cimet (po želji)
Pečena jabolka – postopek:
Pečico prižgemo, ter jo nastavimo na 170°C. Jabolka operemo, z nožem jim izrežemo zgornji del, s pecljem vred. Tako, da dobimo cca. 2 cm globoko luknjo.
Nato z žličko, izpraskamo peške. Pazimo, da se nam jabolko v roki ne razkroji in da mu ne predremo spodnjega dela, oz. dna.
Jabolka zložimo na pekač, katerega smo obložili s papirjem za peko. Nato v vsako jabolko, stresemo pol žličke vanilinega sladkorja in nato še v vsako jabolko, cca. 2 žlički vaše najljubše marmelade. V tem primeru sem uporabila slivovo domačo marmelado, ki super paše k pečenim jabolkom.
Jabolka lahko po vrhu, predenj jih pečemo še rahlo posipamo z vanilinim sladkorjem. Pekač postavimo v pečico in jabolka pečemo 30 – 35 minut, pri 170°C. Priporočam vam, da vmes preverite, koliko so jabolka pečena in kako se pečejo. Če bodo jabolkam med peko popokale lupine, ni to nič hudega. 🙂 Ko so pečena, jih prestavimo na krožnik, po želji jih lahko rahlo posipamo s cimetom in jih prelijemo s sokom, ki so ga jabolka spustila, v pekaču.
Nom nom in dober tek! 😉
-Balubah