Pečena jabolka
Print Friendly, PDF & Email

Slastna pečena jabolka, za hladnejše večere so čudovit posladek. Lahko jih jemo tudi kot sladko večerjo. Poskusite, priprava res ni težavna.

pecena-jabolka-5

Pečena jabolka – pripomočki:

  • kuhinjska pečica
  • pekač
  • nož
  • žlička
  • papir za peko

Pečena jabolka – sestavine:

  • poljubno število srednje velikih jabolk
  • cca. 2 žlički marmelade na jabolko
  • pol žličke vanilinega sladkorja na jabolko
  • cimet (po želji)

Pečena jabolka – postopek:

Pečico prižgemo, ter jo nastavimo na 170°C. Jabolka operemo, z nožem jim izrežemo zgornji del, s pecljem vred. Tako, da dobimo cca. 2 cm globoko luknjo.

pecena-jabolka

pecena-jabolka-1

Nato z žličko, izpraskamo peške. Pazimo, da se nam jabolko v roki ne razkroji in da mu ne predremo spodnjega dela, oz. dna.

pecena-jabolka-2

Jabolka zložimo na pekač, katerega smo obložili s papirjem za peko. Nato v vsako jabolko, stresemo pol žličke vanilinega sladkorja in nato še v vsako jabolko, cca. 2 žlički vaše najljubše marmelade. V tem primeru sem uporabila slivovo domačo marmelado, ki super paše k pečenim jabolkom.

pecena-jabolka-3

pecena-jabolka-4

Jabolka lahko po vrhu, predenj jih pečemo še rahlo posipamo z vanilinim sladkorjem. Pekač postavimo v pečico in jabolka pečemo 30 – 35 minut, pri 170°C. Priporočam vam, da vmes preverite, koliko so jabolka pečena in kako se pečejo. Če bodo jabolkam med peko popokale lupine, ni to nič hudega. 🙂 Ko so pečena, jih prestavimo na krožnik, po želji jih lahko rahlo posipamo s cimetom in jih prelijemo s sokom, ki so ga jabolka spustila, v pekaču.

pecena-jabolka-6

 

Nom nom in dober tek! 😉

-Balubah

Ocena:
Skupaj: 47 Povprečno: 4.3]

Dodaj odgovor