Vroča čokolada s cimetom
Vroča čokolada s cimetom je eden tistih napitkov, ki se še kako prileže v hladnih zimskih dneh. Še posebej, če smo ravno prišli z dolgega sprehoda ali drugih zimskih aktivnostih na prostem. Vroča čokolada in cimet, ki doda pikico na i okusu … Mmmmm … le kdo bi se ji lahko uprl?
Pripomočki za pripravo vroče čokolade s cimetom
- kozica
- kuhalnica
- metlica za stepanje ali baterijski mešalnik za kapučino
- štedilnik
- merilnik tekočin
Sestavine za pripravo vroče čokolade s cimetom
Za 2 osebi
- 600 ml mleka
- 100 g temne čokolade (lahko tudi mlečne, če vam je ljubša)
- 3-4 ščepce cimeta
Postopek priprave vroče čokolade s cimetom
Mleko vlijemo v kozico in v mleko nalomimo koščke čokolade. Postavimo na štedilnik in na srednjem ognju počasi segrevamo, da se stopi čokolada. Vmes občasno premešamo.
Ko je stopljena vsa čokolada, dodamo cimet in premešamo in počakamo, da zavre. Med čakanjem, da vroča čokolada s cimetom zavre, občasno premešamo.
Ko vroča čokolada s cimetom začne kazati prve znake vretja, vse skupaj odstavimo s štedilnika in s pomočjo metlice za stepanje ročno stepamo toliko časa, da se pojavijo penice na vrhu vroče čokolade s cimetom (lahko pa si pomagamo z baterijskim mešalnikom za pripravo kapučina).
Vroča čokolada s cimetom je pripravljena, da jo postrežemo, zato jo prelijemo v skodelice in uživamo.
Bi radi pripravili gostejšo vročo čokolado? Si cimetom ali brez … Uporabite manj mleka in več čokolade. Ali pa poskusite recept: Taprava vroča čokolada.