Malinov sok z medom in meliso
Print Friendly, PDF & Email

Iz svežih malin lahko zelo hitro in enostavno pripravimo malinov sok z medom in meliso. Moj sin ima zelo rad maline, zato smo jih posadili pri vrtu. Kadar nabereva pest zrelih, jih poje kar tako ali pa pripraviva sok. Ker so maline le kisle, napitek sladkava, in to z domačim nesegretim medom. Za boljši okus mu dodava še par listkov sveže melise, ki jo lahko nadomestimo tudi z meto, če nam je ljubša, in zdrav, domač, osvežilni napitek je pripravljen v nekaj minutah. Še največ časa nam vzame precejanje malinovega soka skozi cedilo, res pa je, da ta korak lahko tudi izpustimo, če nas peške v soku ne motijo.

malinov sok z medom in meliso

Pripomočki za malinov sok z medom in meliso:

  • 2 kozarca, ki držita po 2 dl

Sestavine za malinov sok z medom in meliso:

Za dobre 3 dl soka:

  • 70 g malin
  • 1 žlica medu (uporabila sem kostanjevega)
  • nekaj listkov sveže melise
  • 3 dl vode (sok lahko po želji tudi bolj ali manj razredčimo)

Postopek za malinov sok z medom in meliso:

Za pripravo malinovega soka najprej operemo 70 g svežih malin. Obenem jih pregledamo in plesnive odstranimo.

Malinov sok z medom in meliso

Maline stresemo v cedilo in ga postavimo nad kozarec. Z žličko maline pretlačimo in jih stisnemo. Po cedilu mešamo toliko časa, da iztisnemo čim več soka, peške pa zavržemo. Če nas peške ne motijo, lahko ta korak tudi preskočimo in maline samo pretlačimo v kozarcu.

Malinov sok z medom in meliso

V kozarec zdaj dolijemo 3 dl vode in premešamo.

Malinov sok z medom in meliso

Da bo malinov sok prijetno sladek, dodamo žlico medu. Mešamo, dokler se med ne stopi.

Malinov sok z medom in meliso

Malinov sok je v bistvu že pripravljen, moramo ga le še preliti v kozarec oz. kozarce, v katerih ga bomo postregli. Na koncu v malinov napitek dodamo še par listkov sveže nabrane in oprane melise. Potem pa na zdravje!

Malinov sok z medom in meliso

Če obožujete maline, morate preveriti še te ideje:

Ocena:
Skupaj: 3 Povprečno: 5]

Kuhartnica

Za imenom Kuhartnica ustvarjam Deja Horvat. Rada kuham, pečem, fotografiram in preživljam čas s svojo družino, v katero spadata tudi dva mačka. O naših dogodivščinah pišem blog Kuhartnica, kjer zapisujem ustvarjalne podvige s svojo malčico, izzive materinstva, pišem recepte za jedi, ki bodo nahranile želodčke vse družine, in objavljam svoje avtorske pobarvanke za mamice - da si končno vzamejo tistih 5 minutk zase! :)

Dodaj odgovor