Vanilijevi žličniki z malinovim likerjem in jagodičjem
Vanilijevi žličniki z malinovim likerjem in jagodičjem, so nežna sladica, kjer se združita sladkost žličnikov ter svežina in kislost malin, borovnic in jagod. Ko zajamemo z žlico oboje, dobimo popolno kombinacijo okusa, ki navdušuje.
Pripomočki za izdelavo vanilijevih žličnikov z malinovim likerjem in jagodičjem:
- 2 skledi
- električni mešalnik
- krožnik za namakanje želatine
- žlica
- lopatka
- manjši lonček za segrevanje želatine
Sestavine za izdelavo vanilijevih žličnikov z malinovim likerjem in jagodičjem
Za 6 oseb:
- 3 rumenjaki
- 50 g sladkorja
- 2 zavitka vaniljevega sladkorja
- 2 lista želatine
- 3 žlice malinovega likerja (po izbiri)
- 2,5 dl sladke smetane
- 250 g jagodičja (borovnice, maline, jagode, robidnice, …)
Koraki za pripravo vanilijevih žličnikov z malinovim likerjem in jagodičjem:
Najprej penasto zmešamo rumenjake in vaniljev sladkor in sladkor.
V drugi skledi do čvrstega stepemo sladko smetano.
Želatino namočimo v hladni vodi, v lonček nalijemo 3 žlice malinovega likerja, ga segrejemo, vendar ne do vretja, in vanj dodamo ožeto želatino, da se raztopi. Odstavimo in nekoliko ohladimo. V lonček z želatino in likerjem dodamo žlico stepene smetane in premešamo.
S postopkom priprave vanilijevih žličnikov z malinovim likerjem in jagodičjem nadaljujemo tako, da k stepenim rumenjakom dodamo vsebino lončka s pripravljeno želatino, likerjem in smetano in na koncu vmešamo še preostalo stepeno smetano.
Postavimo v hladilnik za 3 ure.
Ko se masa strdi, z žlico, ki jo vsakič zmočimo pod mrzlo vodo, zajemamo žličnike in jih postavimo na servirni krožnik. Zraven dodamo jagodičje. Tukaj se lahko malce poigrate in dodate sadje, ki ga imate raje. Jaz sem za svojo idejo serviranja sladico okrasila še s čokoladnim prelivom. Za posteljico, na katero so postavljeni žličniki, pa sem izdelala karamelno mrežico. Tudi vi se prepustite domišljiji in jih postrežite kot želite.
Navdušena!