Vanilijevi žličniki z malinovim likerjem in jagodičjem
Print Friendly, PDF & Email

Vanilijevi žličniki z malinovim likerjem in jagodičjem, so nežna sladica, kjer se združita sladkost žličnikov ter svežina in kislost malin, borovnic in jagod. Ko zajamemo z žlico oboje, dobimo popolno kombinacijo okusa, ki navdušuje.

vanilijevi-zlicniki-z-malinovim-likerjem-in-jagodicjem

Pripomočki za izdelavo vanilijevih žličnikov z malinovim likerjem in jagodičjem:

  • 2 skledi
  • električni mešalnik
  • krožnik za namakanje želatine
  • žlica
  • lopatka
  • manjši lonček za segrevanje želatine

Sestavine za izdelavo vanilijevih žličnikov z malinovim likerjem in jagodičjem

Za 6 oseb:

  • 3 rumenjaki
  • 50 g sladkorja
  • 2 zavitka vaniljevega sladkorja
  • 2 lista želatine
  • 3 žlice malinovega likerja (po izbiri)
  • 2,5 dl sladke smetane
  • 250 g  jagodičja (borovnice, maline, jagode, robidnice, …)

Koraki za pripravo vanilijevih žličnikov z malinovim likerjem in jagodičjem:

Najprej penasto zmešamo rumenjake in vaniljev sladkor in sladkor.

Opomba avtorice
Lahko uporabite tudi semena iz vaniljevega stroka, v tem primeru uporabite 70 g sladkorja, vaniljev sladkor ni potreben.

V drugi skledi do čvrstega stepemo sladko smetano.

Želatino namočimo v hladni vodi, v lonček nalijemo 3 žlice malinovega likerja, ga segrejemo, vendar ne do vretja, in vanj dodamo ožeto želatino, da se raztopi. Odstavimo in nekoliko ohladimo. V lonček z želatino in likerjem dodamo žlico stepene smetane in premešamo.

S postopkom priprave vanilijevih žličnikov z malinovim likerjem in jagodičjem nadaljujemo tako, da k stepenim rumenjakom dodamo vsebino lončka s pripravljeno želatino, likerjem in smetano in na koncu vmešamo še preostalo stepeno smetano.

Postavimo v hladilnik za 3 ure.

Ko se masa strdi, z žlico, ki jo vsakič zmočimo pod mrzlo vodo, zajemamo žličnike in jih postavimo na servirni krožnik. Zraven dodamo jagodičje. Tukaj se lahko malce poigrate in dodate sadje, ki ga imate raje.  Jaz sem za svojo idejo serviranja sladico okrasila še s čokoladnim prelivom. Za posteljico, na katero so postavljeni žličniki, pa sem izdelala karamelno mrežico. Tudi vi se prepustite domišljiji in jih postrežite kot želite.

Navdušena!

Ocena:
Skupaj: 2 Povprečno: 5]

kuharcaKsenija

Sem vesela, pozitivna oseba, ki rada kuha in peče. Rada preizkusim ali dodelam po svoje kakšen nov recept. V veliko zadovoljstvo mi je postreči obed za mojo družino in moram reči, da so vedno zadovoljni. Prepričana sem, da se z nekaj truda da doseči pestrost in raznolikost obrokov. Poleg kuhanja imam rada gibanje v naravi, veliko tečem, saj so traili moja strast. V največji ponos sta mi pa moji dve hčeri.

Dodaj odgovor