Osvežilni jagodni sladoled
Print Friendly, PDF & Email

Poletje se bliža in sladoledi se prodajajo že na vsakem kotičku. Ponujam vam recept za pripravo domačega sladoleda, ki vas bo presenetil in ne boste ga imeli le za eno porcijo, ampak boste z njim posladkali kar nekaj sladkosnedih ust.

Osveilni-jagodni-sladoled-5

Osvežilni jagodni sladoled – pripomočki:

  • srednje velika plastična posoda primerna za zamrzovanje
  • palični mešalec
  • manjši nožek
  • ožemalnik za limono
  • zamrzovalnik

Osvežilni jagodni sladoled – sestavine:

  • 600 g jagod
  • 3 žlice medu
  • 2 žlici limoninega soka ali ena manjša limona
  • 3 dl grškega jogurta
  • 2 vanilina sladkorja

Osvežilni-jagodni-sladoled-1

Osvežilni jagodni sladoled – postopek:

Jagode najprej dobro operemo in z manjšim nožkom odstranimo zelene dele. Postavimo jih v srednje veliko plastično posodo, ter jih s paličnim mešalcem grobo spasiramo. Ni jih potrebno zmikasti do konca – tu pa tam lahko ostane kakšen večji košček.

osvezilni-jagodni-sladoled
Nič ni narobe, če ostane kakšen večji košček jagode.

Nato dodamo še vse ostale sestavine (vrstni red ni pomemben), ter ponovno spasiramo s paličnim mešalcem. Masa mora izgledati takole:

Osvezilni-jagodni-sladoled

Maso za osvežilni jagodni sladoled sedaj postavimo v zamrzovalnik (lahko kar brez pokrova, vendar na ravno površino). Pustimo, da se zamrzuje vsaj 8 ur oziroma do popolne zamrznitve (spodnja slika). Priporočam, da ga pripravite zvečer, ter ga pustite v zamrzovalniku čez noč in ga postrežete ob kosilu.

Osvezilni-jagodni-sladoled-4

Preden želite osvežilni jagodni sladoled postreči, ga pustite zunaj vsaj 15 – 20 minut (če se le da ga izpostavite soncu, da bo postopek izpeljan hitreje). Okrasite ga s svežimi jagodami.

Nasvet
Osvežilni jagodni sladoled lahko preložite v manjšo posodico (količina za eno osebo), ter ga z žlico, kolikor se da, razlomite. Pustite ga, da se odtali ter postrežete kakor jagodni sorbet.

 

 

Ocena:
Skupaj: 3 Povprečno: 4]

Martina

Po poklicu grafična oblikovalka in mamica hčerkice Tjaše. Velika ljubiteljica fotografije in kuhanja katero združujem v eno strast - pisanje receptov.

Dodaj odgovor