Rabarbarine rezine
Print Friendly, PDF & Email

Čisto malo je treba, da si pričaramo rabarbarine rezine. So sočne, sveže, aromatizirane z začimbami, luštne na pogled, sploh pa dobre za sladico po dobrem kosilu!

Pripomočki za rabarbarine rezine:

  • skleda
  • električni mešalnik
  • metlice
  • lopatka
  • pekač 46 X 36 cm (pekač v velikosti pečice)
  • model za pito velikosti 12 X 39 cm
  • 2 lista peki papirja
  • cedilo
  • nož
  • manjša kozica
  • lupilec za krompir
  • vrečka za brizganje in nastavek po izbiri

Sestavine za rabarbarine rezine

Za 10 oseb oz. porcij.

Za testo:

  • 3 jajca
  • 60 g kristalnega sladkorja
  • ščepec soli
  • 1 vanilin sladkor
  • 60 g moke
  • 20 g olja (oljčno)

Za oblogo iz rabarbare:

  • 300 g očiščene rabarbare
  • 3 dl vode
  • 60 g sladkorja
  • 1 cimetova skorjica
  • košček limonine lupinice
  • nekaj klinčkov
  • 1 zvezdasti janež
  • marmelada za premaz (po želji)

Za sneg iz beljakov:

  • 3 beljaki
  • 90 g sladkorja v prahu

Kako pripravimo rabarbarine rezine

Najprej pripravimo biskvitno testo.
V skledo ubijemo jajca, (rumenjakov in beljakov ne ločujemo), dodamo sladkor, vanilin sladkor, ščep soli in olje. Z električnim mešalnikom vse skupaj penasto vmešamo pri največji hitrosti. Ko je dovolj spenjeno, skozi cedilo v jajčno zmes presejemo moko in jo narahlo vmešamo z metlicami.

Maso zlijemo na pekač (pekač v velikosti pečice), na katerega smo položili list peki papirja.

Postavimo v predhodno ogreto pečico na 170 stopinj Celzija in biskvit za rabarbarine rezine pečemo 15 minut ventilatorsko.

Pečen biskvit pokrijemo z listom peki papirja, ga obrnemo naokrog in odstranimo peki papir, na katerem se je biskvit pekel. Glede na mere modela, izrežemo dva kosa biskvita.

Medtem rabarbaro operemo in olupimo oziroma s pomočjo lupilca odstranimo vrhnji, nitkast sloj na steblu, in stebla narežemo na mero širine pekača.
V manjšo kozico pristavimo vodo s sladkorjem, cimetom, klinčki, zvezdastim janežem in limonino lupinico. Zavremo. Ko voda zavre, temperaturo znižamo, dodamo narezano rabarbaro in kuhamo 4-5 minut.

Rabarbaro odcedimo in ohladimo.

Pripravimo model za pite in vanj položimo en kos biskvitnega testa za rabarbarine rezine, ki ga na tanko premažemo  z  marmelado in prekrijemo z drugim kosom testa, ki ga ponovno premažemo s tankim slojem marmelade. Na vrh razporedimo stebla rabarbare.

Pripravimo si posodo, v katero damo 3 beljake in z mešalnikom vmešamo. Ko so beljaki že precej čvrsti, dodamo še sladkor v prahu. Z brizgalno vrečko in primernim nastavkom po rabarbari nabrizgamo vzorec, ki nam je všeč.

Pripravljene rabarbarine rezine postavimo v predhodno ogreto pečico na 200 stopinj Celzija in jih pečemo 10-12 minut na ventilatorski način. Toliko, da se beljaki rahlo obarvajo rjavo.

Zelo dobro, poskusite!

Ocena:
Skupaj: 4 Povprečno: 5]

kuharcaKsenija

Sem diplomirana ekonomistka, zato rada žongliram s številkami na Osnovni šoli Šturje, kjer sem zaposlena. V prostem času pa rada kuham, šivam, pletem, kvačkam. Moja velika strast je tudi tek, zato se veliko gibljem v naravi. Pri naši hiši imamo tudi zelo radi živali. Družbo nam delajo pes Rubama, muca Lili, hrček Filip in bradata agama Tyron.

Dodaj odgovor