Rabarbarine rezine
Print Friendly, PDF & Email

Čisto malo je treba, da si pričaramo rabarbarine rezine. So sočne, sveže, aromatizirane z začimbami, luštne na pogled, sploh pa dobre za sladico po dobrem kosilu!

Pripomočki za rabarbarine rezine:

  • skleda
  • električni mešalnik
  • metlice
  • lopatka
  • pekač 46 X 36 cm (pekač v velikosti pečice)
  • model za pito velikosti 12 X 39 cm
  • 2 lista peki papirja
  • cedilo
  • nož
  • manjša kozica
  • lupilec za krompir
  • vrečka za brizganje in nastavek po izbiri

Sestavine za rabarbarine rezine

Za 10 oseb oz. porcij.

Za testo:

  • 3 jajca
  • 60 g kristalnega sladkorja
  • ščepec soli
  • 1 vanilin sladkor
  • 60 g moke
  • 20 g olja (oljčno)

Za oblogo iz rabarbare:

  • 300 g očiščene rabarbare
  • 3 dl vode
  • 60 g sladkorja
  • 1 cimetova skorjica
  • košček limonine lupinice
  • nekaj klinčkov
  • 1 zvezdasti janež
  • marmelada za premaz (po želji)

Za sneg iz beljakov:

  • 3 beljaki
  • 90 g sladkorja v prahu

Kako pripravimo rabarbarine rezine

Najprej pripravimo biskvitno testo.
V skledo ubijemo jajca, (rumenjakov in beljakov ne ločujemo), dodamo sladkor, vanilin sladkor, ščep soli in olje. Z električnim mešalnikom vse skupaj penasto vmešamo pri največji hitrosti. Ko je dovolj spenjeno, skozi cedilo v jajčno zmes presejemo moko in jo narahlo vmešamo z metlicami.

Maso zlijemo na pekač (pekač v velikosti pečice), na katerega smo položili list peki papirja.

Postavimo v predhodno ogreto pečico na 170 stopinj Celzija in biskvit za rabarbarine rezine pečemo 15 minut ventilatorsko.

Pečen biskvit pokrijemo z listom peki papirja, ga obrnemo naokrog in odstranimo peki papir, na katerem se je biskvit pekel. Glede na mere modela, izrežemo dva kosa biskvita.

Medtem rabarbaro operemo in olupimo oziroma s pomočjo lupilca odstranimo vrhnji, nitkast sloj na steblu, in stebla narežemo na mero širine pekača.
V manjšo kozico pristavimo vodo s sladkorjem, cimetom, klinčki, zvezdastim janežem in limonino lupinico. Zavremo. Ko voda zavre, temperaturo znižamo, dodamo narezano rabarbaro in kuhamo 4-5 minut.

Rabarbaro odcedimo in ohladimo.

Pripravimo model za pite in vanj položimo en kos biskvitnega testa za rabarbarine rezine, ki ga na tanko premažemo  z  marmelado in prekrijemo z drugim kosom testa, ki ga ponovno premažemo s tankim slojem marmelade. Na vrh razporedimo stebla rabarbare.

Pripravimo si posodo, v katero damo 3 beljake in z mešalnikom vmešamo. Ko so beljaki že precej čvrsti, dodamo še sladkor v prahu. Z brizgalno vrečko in primernim nastavkom po rabarbari nabrizgamo vzorec, ki nam je všeč.

Pripravljene rabarbarine rezine postavimo v predhodno ogreto pečico na 200 stopinj Celzija in jih pečemo 10-12 minut na ventilatorski način. Toliko, da se beljaki rahlo obarvajo rjavo.

Zelo dobro, poskusite!

kuharcaKsenija

Sem vesela, pozitivna oseba, ki rada kuha in peče. Rada preizkusim ali dodelam po svoje kakšen nov recept. V veliko zadovoljstvo mi je postreči obed za mojo družino in moram reči, da so vedno zadovoljni. Prepričana sem, da se z nekaj truda da doseči pestrost in raznolikost obrokov. Poleg kuhanja imam rada gibanje v naravi, veliko tečem, saj so traili moja strast. V največji ponos sta mi pa moji dve hčeri.

Dodaj odgovor