Piškoti s čokolado in kokosom
Zapeljivi vonj čokolade in nežna nota kokosa se prepletata v tej izjemno preprosti, a osupljivo okusni poslastici – piškotih s čokolado in kokosom. Ta enostaven, a izjemno okusen recept vam odpira vrata eksperimentiranja z različnimi vrstami čokolade, medtem ko vam dodatek eksotičnega kokosa zagotavlja nepozaben okus. Vabimo vas, da stopite z nami v kuhinjo, kjer bomo skupaj raziskovali korake priprave teh sočnih piškotov in odkrivali, kako združiti najboljše arome čokolade in kokosa v vsakem pregrešno dobrem grižljaju.
Gre za eno izmed mnogih različic priljubljenih “cookies” piškotov, ki jih v tem receptu popestrimo s kokosom. Čeprav morda na izgled preprosti piškoti, so tako okusni, da jih boste želili pripravljati vedno znova.
V kolikor niste ljubitelj eksotičnih sestavin, kot je kokos, lahko pripravite domačo različico teh piškotov tako, da kokos nadomestite z mletimi orehi ali lešniki.
Če jih boste shranili v kovinsko škatlo, bodo okusni tudi čez nekaj tednov.
Piškoti s čokolado in kokosom – pripomočki:
Za pripravo piškotov s čokolado in kokosom ne potrebujemo posebnih pripomočkov.
Piškoti s čokolado in kokosom – sestavine:
- 90 g masla
- 80 g sladkorja
- 1 jajce
- 175 g gladke moke
- 1/2 pecilnega praška
- 60 g kokosove moke
- 100 g čokoladnih koščkov
- 1 zavitek vaniljevega sladkorja
Piškoti s čokolado in kokosom – postopek:
Pri peki teh piškotov lahko uporabimo poljubno čokolado. Sama sem uporabila 50 g bele in 50 g temne čokolade. Uporabimo lahko čokoladne kaplice, če pa imamo čokolado v kosu, jo pred uporabo nasekljamo na manjše koščke.
V skledo damo obe vrsti sladkorja, moko s pecilnim praškom in kokosovo moko. Dodamo še jajce in maslo, ogreto na sobno temperaturo. Za lažje delo, maslo narežemo na manjše koščke.
Vse sestavine pregnetemo v testo.
Malo pred koncem dodamo v maso še čokoladne koščke in do konca zamesimo. Kepo testa zavijemo v folijo ali damo v plastično vrečko, ter za nekaj ur postavimo v hladilnik. Na hladnem lahko pustimo testo tudi čez noč.
Pred peko segrejemo pečico na 180 °C, pekač pa obložimo s papirjem za peko. Testo vzamemo iz hladilnika in takoj pričnemo z izdelavo piškotov. Roke si pomokamo, nato pa od kepe testa trgamo koščke v velikosti oreha. Z rokami na hitro oblikujemo lepo okroglo obliko in položimo na pekač, obložen s papirjem. Pazimo, da med posameznimi kroglicami pustimo dovolj prostora, saj se piškoti zelo razlezejo med peko. Pomembno je, da so kroglice enakomerno velike, da se ne bodo spekle ene preveč, druge pa premalo.
Piškote s čokolado in kokosom pečemo približno 10 – 15 minut, oziroma, dokler ne pričnejo postajati zlato rjave barve.
Brbončice vam bodo hvaležne!
Posladkajte se še z drugimi piškoti: