Kokosovi piškoti z marmelado
Kokosovi piškoti z marmelado bodo navdušili vse vaše goste, ne le ljubitelje kokosa, marmelada pa jim doda posebno osvežilno noto. Kekse lahko shranimo v pločevinasto posodo, kjer bodo ostali okusni tudi več tednov.
Kokosovi piškoti z marmelado – pripomočki:
- skleda
- pekač
- papir za peko
- tehtnica
- kuhalnica
- žlička
Kokosovi piškoti z marmelado – sestavine:
- 500 g moke
- 250 g kokosove moke
- 380 g margarine
- 300 g sladkorja
- 2 jajci
- 1/2 zavitka pecilnega praška
- rdeča marmelada
Kokosovi piškoti z marmelado – postopek:
Vse sestavine (razen marmelade) zamesimo v testo.
Iz testa oblikujemo kroglice in jih polagamo na pekač, obložen s papirjem za peko. V sredino vsake kroglice naredimo jamico z ročajem kuhalnice. Če se testo lepi na kuhalnico, jo lahko pomočimo v moko. V jamico nadevamo malo marmelade.
Kokosove piškote pečemo pri temperaturi 175°C v ventilacijski pečici, dokler ne postanejo lepe zlato-rjave barve.
Po želji jih lahko povaljamo v mletem sladkorju.
Naj vam tekne!