Orehovo pecivo iz enega jajca
Orehovo pecivo iz enega jajca je mozaik okusov, kjer se prepletajo okusi čokolade, vanilije in orehov. Biskvit naredimo brez uporabe tehtnice in tako prihranimo nekaj časa. Za merico uporabimo 2 dl kozarec. Potrebujemo le sestavine, ki jih imamo običajno doma.
Orehovo pecivo iz enega jajca – pripomočki:
- pekač
- mikser
- posoda za miksanje
- 2 dl kozarec ali skodelica (za merico)
Orehovo pecivo iz enega jajca – sestavine:
Biskvit:
- 1 jajce
- 1 kozarec kristalnega sladkorja (velikost 2 dl)
- pol kozarca olja
- 1 kozarec mleka
- 1 kozarec mletih orehov
- 1 kozarec moke (polnozrnate ali bele)
- 1 čajna žlička sode bikarbone
Krema:
- 1 vaniljev puding
- 3 dl mleka
- 2-3 žlice sladkorja v prahu
- 2 čajni žlici margarine ali masla
Posip:
- čokolada v prahu
Orehovo pecivo iz enega jajca – postopek:
Ubijemo 1 celo jajce in dodamo en kozarec (2 dl) kristalnega sladkorja. Penasto umešamo z mikserjem, da zmes lepo naraste.
Dodamo 1 kozarec olja. Za merico uporabimo isti 2 dl kozarec kot prej za sladkor.
Dolijemo 1 kozarec mleka ter dodamo 1 kozarec mletih orehov.
Vse sestavine lepo dodajamo v posodo in jih premešamo z mikserjem.
Na koncu dodamo še en kozarec moke. Uporabimo lahko polnozrnato pirino moko, navadno belo moko ali kombinacijo obeh. V moko dodamo še 1 čajno žličko sode bikarbone.
Premešamo le toliko, da se moka lepo razporedi po masi. Miksamo na nizkih obratih ali s kuhalnico.
Pekač namažemo z maslom in potrosimo z moko, lahko pa uporabimo peki papir. Maso vlijemo na pekač in pečemo v predhodno ogreti pečici na na 180°C približno 20-25 minut.
Ko je lepe zlato rjave barve, z zobotrebcem preverimo, če je dovolj pečen. Pečen biskvit pokrijemo s čisto krpo in počakamo, da se ohladi.
Medtem pripravimo kremo. V 3 dl mleka skuhamo vanilijev puding ter na koncu vanj umešamo 2 čajni žlički masla ter 2-3 žlice sladkorja v prahu.
Vanilijevo kremo enakomerno razmažemo po biskvitu.
Na vrhu kreme potrosimo še čokolado v prahu.
Prijetno sladkanje!
Poglejte še druge ideje za sočna peciva: