Orehovo pecivo iz enega jajca
Print Friendly, PDF & Email

Orehovo pecivo iz enega jajca je mozaik okusov, kjer se prepletajo okusi čokolade, vanilije in orehov. Biskvit naredimo brez uporabe tehtnice in tako prihranimo nekaj časa. Za merico uporabimo 2 dl kozarec. Potrebujemo le sestavine, ki jih imamo običajno doma.

Orehovo pecivo iz enega jajca – pripomočki:

  • pekač
  • mikser
  • posoda za miksanje
  • 2 dl kozarec ali skodelica (za merico)

Orehovo pecivo iz enega jajca – sestavine:

Biskvit:

  • 1 jajce
  • 1 kozarec kristalnega sladkorja (velikost 2 dl)
  • pol kozarca olja
  • 1 kozarec mleka
  • 1 kozarec mletih orehov
  • 1 kozarec moke (polnozrnate ali bele)
  • 1 čajna žlička sode bikarbone

Krema:

  • 1 vaniljev puding
  • 3 dl mleka
  • 2-3 žlice sladkorja v prahu
  • 2 čajni žlici margarine ali masla

Posip:

  • čokolada v prahu

Orehovo pecivo iz enega jajca – postopek:

Ubijemo 1 celo jajce in dodamo en kozarec (2 dl) kristalnega sladkorja. Penasto umešamo z mikserjem, da zmes lepo naraste.

Dodamo 1 kozarec olja. Za merico uporabimo isti 2 dl kozarec kot prej za sladkor.

Dolijemo 1 kozarec mleka ter dodamo 1 kozarec mletih orehov.

Vse sestavine lepo dodajamo v posodo in jih premešamo z mikserjem.

Na koncu dodamo še en kozarec moke. Uporabimo lahko polnozrnato pirino moko, navadno belo moko ali kombinacijo obeh. V moko dodamo še 1 čajno žličko sode bikarbone.

Premešamo le toliko, da se moka lepo razporedi po masi. Miksamo na nizkih obratih ali s kuhalnico.

Pekač namažemo z maslom in potrosimo z moko, lahko pa uporabimo peki papir. Maso vlijemo na pekač in pečemo v predhodno ogreti pečici na na 180°C približno 20-25 minut.


Ko je lepe zlato rjave barve, z zobotrebcem preverimo, če je dovolj pečen. Pečen biskvit pokrijemo s čisto krpo in počakamo, da se ohladi.

Medtem pripravimo kremo. V 3 dl mleka skuhamo vanilijev puding ter na koncu vanj umešamo 2 čajni žlički masla ter 2-3 žlice sladkorja v prahu.

Vanilijevo kremo enakomerno razmažemo po biskvitu.

Na vrhu kreme potrosimo še čokolado v prahu.

Prijetno sladkanje!

Poglejte še druge ideje za sočna peciva:

Ocena:
Skupaj: 18 Povprečno: 4.3]

Monique

Sem ljubiteljica čokolade in začimb, predvsem cimeta. Poleg raznih sladic rada pripravim tudi kaj slastnega iz tujih kuhinj. Moji recepti so enostavni, primerni tudi za začetnike.

Dodaj odgovor