Pudingovo pecivo brez peke
Print Friendly, PDF & Email

Pudingovo pecivo brez peke je enostavno pecivo. Kljub temu, da ga pripravimo hitro in enostavno, je na koncu rezultat odličen. Sočnost in hkrati kompaktna struktura pudinga ter preplet vanilijevega okusa s čokoladnim. Recept dopušča, da vključite še svoje ideje in pecivo dekorirate po svoje.

Pudingovo pecivo brez peke – pripomočki:

  • globok, srednje velik pekač
  • kozica za kuhanje
  • 2 skodelici
  • žlica

Pudingovo pecivo brez peke – sestavine:

  • 1 paket baby piškotov
  • 2 vanilijeva pudinga
  • 1 čokoladni puding
  • nekaj žlic sladkorja
  • 2 lističa želatine
  • 1 l mleka
  • 50 g kokosove moke

Preliv za navlažitev piškotov:

Piškote lahko navlažimo s poljubno tekočino. Pripravimo jo približno 1,5 – 2 dl. Prilagodimo jo okusu in gostom.

  • mleko + nekaj žlic ruma + sladkor v prahu ali
  • pomarančni sok + aroma ruma ali
  • kava z mlekom

Pudingovo pecivo brez peke – postopek:

Piškote zložimo v globok pekač. Močno jih navlažimo s tekočino, ki jo prilagodimo okusu. Če peciva ne bodo jedli otroci, je najboljša mešanica mleko, nekaj žlic ruma ter sladkor v prahu. Če vam je okus po rumu všeč, se vam lahko rum malce “vlije”, uporabite pa lahko tudi le rumovo aromo.

Skuhamo vanilijev puding. In sicer v 600 ml mleka skuhamo po navodilih iz embalaže 2 vrečki vanilijevega pudinga, saj potrebujemo za pudingovo pecivo bolj gost puding kot ga pripravljamo običajno.

Ko je vanilijev puding kuhan, dodamo 1 listič želatine. Preprosto ga položimo na še vroč puding, počakamo, da se malce stopi, nato pa dobro premešamo.

Dodamo še približno 50 g kokosove moke in premešamo, da se kokos enakomerno porazdeli po pudingovi kremi.

Še toplo pudingovo kremo namažemo na namočene piškote in jo enakomerno porazdelimo po pekaču.

Ponovno naložimo eno plast baby piškotov in jih narahlo potisnemo v kremo iz vanilijevega pudinga.

Ponovimo postopek s prve plasti – navlažimo piškote s poljubno tekočino. Polivamo jih tako dolgo, da so res lepo prepojeni in sočni.

Skuhamo še eno vrečko čokoladnega pudinga v približno 300 ml mleka. Pri kuhanju pudinga količino sladkorja prilagodimo okusu.
Ko je čokoladni puding kuhan, mu dodamo 1 listič želatine in dobro premešamo. Še vročega prelijemo v pekač in ga enakomerno porazdelimo po celotni površini. Po želji lahko pudingovo pecivo tudi dekoriramo. Potrosimo ga lahko z nekaj kokosove moke ali nanj stresemo nekaj čokoladnih kroglic ali mrvic. Če se odločimo, da ga prelijemo s stopljeno čokolado, moramo počakati, da se puding v celoti ohladi.

Ko se puding ohladi, postavimo pekač v hladilnik in ga pustimo vsaj nekaj ur, še bolje pa je, če ostane v hladilniku čez noč.


Tega sočnega peciva običajno hitro zmanjka, vsaj pri nas. Sicer pa ga lahko hranimo v hladilniku kakšen dan ali dva.

Prijetno sladkanje!

Ste navdušeni nad pecivom “brez pečice”? Potem priporočam tudi sočno jagodno pecivo brez pečenja.

Ocena:
Skupaj: 22 Povprečno: 4.3]

Monique

Sem ljubiteljica čokolade in začimb, predvsem cimeta. Poleg raznih sladic rada pripravim tudi kaj slastnega iz tujih kuhinj. Moji recepti so enostavni, primerni tudi za začetnike.

Dodaj odgovor