Sadna plošča s snegom
Print Friendly, PDF & Email

Sadna plošča s snegom je sladica mojega otroštva. Ker smo imeli doma vedno veliko jagod, smo jih spravili tudi za ozimnico. Tako smo lahko tudi med zimo oblagali ploščo s snegom s sladkimi domačimi jagodami.

Sadna-plosca-s-snegom-12

Sadna plošča s snegom – pripomočki:

  • električni mikser
  • posoda za miksanje
  • deska za rezanje
  • nož
  • ribež
  • žlica
  • lopatka
  • pekač
  • peki papir

Sadna plošča s snegom – sestavine:

Biskvit:

  • 4 rumenjaki
  • 200 g kristalnega sladkorja
  • 150 g margarine (lahko tudi olje)
  • 280 g bele mokeSadna-plosca-s-snegom-1
  • pol žličke sode bikarbone
  • 1/8 litra mleka
  • nastrgan olup limone

Sadni nadev:

  • jagode
  • borovnice
  • po želji lahko tudi drugo sadje

Sneg:

  • 4 beljaki
  • 4 žlice sladkorja v prahu

Sadna plošča s snegom – postopek:

Rumenjake ločimo od beljakov in jih v posodi zmiksamo skupaj z 200 g kristalnega sladkorja. Beljake prihranimo za sneg, s katerim bomo prekrili sadno ploščo. Dodamo 150 g margarine, ki jo predčasno omehčamo na sobni temperaturi. Penasto umešamo.

Sadna-plosca-s-snegom-2

Nato dodamo polovico natehtane moke, nariban limonin olup in 1/8 litra mleka. Dobro premešamo z električnim mikserjem.

Sadna-plosca-s-snegom-3

Na koncu dodamo še drugo polovico moke, kateri smo primešali pol žličke sode bikarbone. Premešamo z lopatko ali na najnižji stopnji z električnim mikserjem.

Sadna-plosca-s-snegom-4

Pečico segrejemo na 180°C. Maso za biskvit enakomerno porazdelimo po pekaču, ki smo ga obložili s peki papirjem. Biskvit pečemo približno 20-25 minut na 180°C.

Sadna-plosca-s-snegom-5

Ko je lepe zlato rjave barve, z zobotrebcem preverimo, če je dovolj pečen.

Sadna-plosca-s-snegom-6

Medtem ko se biskvit peče, narežemo jagode na rezine. Še topel biskvit obložimo z rezinami jagod in ga potrosimo z borovnicami. Tako jagode kot tudi borovnice so lahko sveže nabrane ali iz skrinje.

Sadna-plosca-s-snegom-7

Iz 4 beljakov in 4 žlic sladkorja v prahu stepemo trd beljakov sneg.

Sadna-plosca-s-snegom-9

S snegom premažemo sadno oblogo.

Sadna-plosca-s-snegom-10

Pekač za nekaj minut postavimo nazaj v še ogreto pečico, da se beljak malenkost zapeče – dobi zlato barvo.

Sadna-plosca-s-snegom-11

Sadna plošča s snegom je zelo sočno pecivo in bo navdušila vas in vaše goste.

Sadna-plosca-s-snegom-14

Dodatno jo lahko okrasimo še s čokoladnim prelivom.

Sadna-plosca-s-snegom-15

Prijetno sladkanje!

Če imate radi jagodne sladice, poskusite tudi sočno jagodno pecivo, ki ga pripravite brez uporabe pečice.

Ocena:
Skupaj: 3 Povprečno: 5]

Monique

Sem ljubiteljica čokolade in začimb, predvsem cimeta. Poleg raznih sladic rada pripravim tudi kaj slastnega iz tujih kuhinj. Moji recepti so enostavni, primerni tudi za začetnike.

Dodaj odgovor