Mandljevi piškoti z višnjo
Print Friendly, PDF & Email

Mandljevi piškoti z višnjo so res posebej slastni piškotki – božanska kombinacija mandljev, vanilije in odlične kandirane višnje. Priporočam, da uporabite dobre višnje, sama uporabljam odlične kandirane Maraschino višnje. Priprava je hitra in enostavna.

Pripomočki – Mandljevi piškoti z višnjo:

  • mikser ali kuhinjski robot (ni nujno – testo lahko zamesimo tudi na roke)
  • pekači in peki papir

Sestavine – Mandljevi piškoti z višnjo:

Za cca. 60 manjših piškotkov:Mandljevi piškoti z višnjo

  • 100 g masla
  • 100 g sladkorja
  • 10 g vanili sladkorja
  • malo vanilijeve paste
  • 1 jajce
  • 2 rumenjaka
  • 200 g fino mletih mandljev
  • 200 g bele pšenične moke
  • 1 žlička pecilnega praška
  • cca. 60 kandiranih višenj (Maraschino)
  • 1 skodelica mandljevih lističev (za dekoracijo)
  • sladkor v prahu (po želji)

Postopek – Mandljevi piškoti z višnjo:

Sestavine (predvsem maslo) naj bodo na sobni temperaturi. Najprej zmiksamo maslo in sladkor. Dodamo še jajce, rumenjake ter vanilijo in še enkrat zmiksamo. V drugi posodi zmešamo suhe sestavine (mlete mandlje, moko, pecilni prašek). Dodamo suhe sestavine k masi z maslom in zmešamo oz. zgnetemo v testo.

Mandljevi piškoti z višnjo

Testo zavijemo oz. pokrijemo s prozorno živilsko folijo in ga damo v hladilnik za vsaj 1 uro.

Mandljevi piškoti z višnjo

Iz testa naredimo kroglice ter vanje dodamo po 1 kandirano višnjo. Če želimo, da so piškoti približno enake velikosti, jih lahko tehtamo – sama jih tehtam cca. 10 do 12 g.  Piškote polagamo na pekač – naj bodo nekoliko narazen, saj med peko malo narastejo. Po vrhu piškotov – kroglic dodamo 2 do 3 mandljeve lističe (kot dekoracija).

Mandljevi piškoti z višnjo

Pripravimo pekače, jih obložimo s peki papirjem in segrejemo pečico na 180 °C – navadna pečica oz. 165 °C – ventilacija.

Mandljevi piškoti z višnjo

Piškote pečemo 10 do 12 minut da se lepo zapečejo. Pečeni so, ko je dno zapečeno, zgoraj pa so še nekoliko mehki (ko so topli), ko se ohladijo pa se seveda normalno strdijo.

Ko so pečeni in ohlajeni, jih po želji posujemo s sladkorjem v prahu.

Shranjujemo jih v zaprti škatli v temnem prostoru do 4 tedne. Najboljši pa so seveda sveži. 🙂

Slastni mandljevi piškoti z višnjo so nared. Njami!

Ocena:
Skupaj: 3 Povprečno: 4.3]

Manca Rudolf

Hej! Sem Manca Rudolf, avtorica kulinaričnega bloga Rudolfova malca (http://www.rudolfovamalca.com/), kamor objavljam recepte, priporočila in druga (kulinarična) doživetja. Sem zagovornica sezonske, lokalne, doma pridelane hrane. Rada imam preproste recepte, hkrati pa se izogibam uporabe vnaprej pripravljenih polizdelkov – raje čim več pripravim sama. Sem tudi ljubiteljica glasbe, zborovskega petja, slovenskih narečij, dobrih knjig, francoskega jezika, našega planeta, (ročno izdelanega) nakita, prikupnih kuharskih pripomočkov in dobre hrane.

Dodaj odgovor