Limonin biskvit za vsak dan
Osvežilne limone dodajo limoninemu biskvitu za vsak dan poseben okus in aromo. Pozimi ga ponudite z domačim vročim čajem, poleti pa ohlajenega kot aromatično osvežitev s hladnimi napitki.
Limonin biskvit za vsak dan – pripomočki:
- strgalo za limonino lupinico
- kozarček za mešanje
- žlička
- električni mešalnik
- posoda za mešanje testa
- pekač premera 26 cm
- kuhinjska tehtnica
- kos papirja za peko
Limonin biskvit za vsak dan – sestavine:
- 300 g polnovredne pšenične ali pirine moke
- 100 g rjavega sladkorja
- ščepec soli
- 2 manjši jajci
- 1 zavoj vinskega kamna (17 g)
- sok ene limone (cca 0,5 dl)
- nastrgana lupina ene ekološke dobro oprane limone (lahko uporabite že pripravljeno limonino lupinico v sladkorju)
- 1,5 dl kisle smetane
Sestavine za sladkorno glazuro:
- 30 – 40 g sladkorja v prahu
- 3 – 5 žlic limoninega soka
Pecite 45 minut v ogreti ventilacijski pečici na temperaturi 170° C.
Limonin biskvit za vsak dan – postopek priprave
V posodo za mešanje testa ubijte 2 jajci in ju s postopnim dodajanjem 100 g rjavega sladkorja stepite v penasto, gladko zmes. Dobro premešajte 300 g polnovredne pšenične ali pirine moke, zavojček vinskega kamna in ščepec soli in dodajte v penasto stepena jajca in sladkor. Dodajte tudi sok ene limone, nastrgano lupino limone in 1,5 dl kisle smetane. Sestavine premešajte v gladko zmes in prelijte v namaščen in pomokan okrogel pekač premera 26 cm. Postavite v ogreto ventilacijsko pečico in pecite 45 minut na 170° C.
Pečen biskvit stresite na papir za peko in še vročega začnite oblivati s sladkorno glazuro.
Glazuro nanašajte postopno v več slojih toliko časa, da jo porabite v celoti. Med nanašanjem slojev naredite nekaj minut presledka saj se glazura tako sproti suši in ne teče. Lahko jo boste nanesli v debelejšem sloju.
Prelit biskvit postavite na hladno in suho mesto, da se glazura lepo strdi. Aromatičen limonin biskvit za vsak dan ima zaradi limoninega soka prijeten osvežilen okus. Je enostavno pecivo ki se odlično poda k toplim napitkom kot so kava ali čaj. V zimskem času prija tudi h kuhanemu vinu.