Kokosovi poljubčki brez peke
Print Friendly, PDF & Email

Kokosovi poljubčki brez peke so dejansko sladica za bolj ta lene. Ampak to ne pomeni, da sladica ne bi bila dobra, nasprotno – poljubčki so angelsko slastni. V bistvu jih ni treba peči, pa še pripravljeni so iz že kupljene kokosove mešanice, ki lahko služi za različne namene. Mešanica vsebuje že vse potrebno, tako da se doda le še vezivo. Uporabljena kokosova mešanica je bila kupljena v trgovini Hofer (mislim, da je druge trgovine ne držijo).

kokosovi-poljubcki-brez-peke-9

Kokosovi poljubčki brez peke – pripomočki:

  • posoda za mešanje
  • skodelica

Kokosovi poljubčki brez peke – sestavine:

Sestavine zadoščajo za cca. 30 poljubčkovkokosovi-poljubcki-brez-peke-2

  • 250 g kokosove mešanice za nadeve
  • 40 ml kokosovega masla
  • 100 ml sladke smetane (tekoče)

Obliv:

  • cca. 50 g črne čokolade

 

 

Kokosovi poljubčki brez peke – postopek:

V posodo presipamo že pripravljeno kokosovo mešanico in ji dodamo stopljeno kokosovo maslo in tekočo sladko smetano. Če nimamo kokosovega masla, lahko uporabimo “navadno” maslo, ki ga predhodno stopimo. Vse sestavine pomešamo v enotno zmes in jo pustimo 30 minut počivat, da se kokosova mešanica napoji. Če bi se zgodilo, da je masa premehka, lahko dodate kakšno žlico ali dve kokosovih kosmičev. Če pa bi se zgodilo, da bi masa bila preveč suha, se pravi, da bi se drobila, ji enostavno dodamo še kakšen ml sladke smetane.

kokosovi-poljubcki-brez-peke-1

 

Z rokami oblikujemo kroglice, ki naj nimajo enakomerno okrogle oblike, temveč naj bodo kot baci – poljubčki. Vsak naj tehta cca. 13 do 14 g. Poljubčke polagamo na peki papir. Ko smo jih vse naredili, jih nesemo za 30 minut v zmrzovalnik ali jih čez noč pustimo v hladilniku.kokosovi-poljubcki-brez-peke-3Pripravimo si črno čokolado. Čokolado stopimo nad soparo ali v mikrovalovni pečici – postopek izberemo kakor nam je ljubše.kokosovi-poljubcki-brez-peke-4Vsak poljubček posebej primemo v roko in mu nogico pomočimo v stopljeno čokolado.

kokosovi-poljubcki-brez-peke-5Kokosove poljubčke namočene v čokolado polagamo na peki papir.kokosovi-poljubcki-brez-peke-6Z ostankom stopljene čokolade jih pokapljamo še po vrhu.kokosovi-poljubcki-brez-peke-7Kokosove poljubčke brez peke hranimo na hladnem. kokosovi-poljubcki-brez-peke-8Prijetno sladkanje!kokosovi-poljubcki-brez-peke-10

Ocena:
Skupaj: 12 Povprečno: 4.8]

Dodaj odgovor