Jabolčne kocke s pudingom
Print Friendly, PDF & Email

Jabolčne kocke s pudingom so odlična in zelo preprosto pripravljena sladica, ki bo zagotovo prijetno presenetila tudi najbolj izbirčne. So zelo nežnega in osvežilnega okusa, ki jih bodo z lahkoto pripravili tudi tisti manj izkušeni v kuhinji. Za pripravo jabolčnih kock s pudingom ne potrebujemo veliko časa in sladice ne pečemo. Po tem receptu bomo naredili 12 odličnih in zelo osvežilnih jabolčnih kock s pudingom.

Pripomočki za jabolčne kocke s pudingom:

  • pekač ali globlji kvadratni model za pripravo sladic velikosti 35 x 20 x 6 cm
  • 3-litrski lonec ali več za kuhanje pudinga
  • kuhalnica
  • posoda za naribana jabolka
  • ribež
  • velika jušna žlica
  • mala čajna žlička
  • električni mešalnik
  • električni štedilnik

Sestavine za jabolčne kocke s pudingom:

  • 1 kg svežih naribanih jabolk
  • 200 g mletih orehov
  • 4 ravne velike jušne žlice krušnih belih drobtin
  • 1 mala ravna čajna žlička cimeta
  • 2 žlici mleka
  • 2 žlici rozin
  • 2 vrečki vanilijevega sladkorja
  • 4 velike ravne žlice sladkorja
  • 2 pudinga po lastni izbiri (vanilija, čokolada ali jagoda)
  • 1 l mleka za pripravo pudinga
  • 300 g maslenih keksov (za pripravo sem uporabila petit beurre kekse)
  • 2 dl sladke smetane za stepanje (ni obvezna sestavina)

Priprava jabolčnih kock s pudingom:

Najprej olupimo in naribamo jabolka ter jih damo v posodo. Tako naribanim jabolkom dodamo mlete orehe, sladkor, vanilijev sladkor, drobtine, rozine in cimet.

Vse sestavine dobro premešamo ter posodo pokrijemo in pustimo počivati na sobni temperaturi. Med tem časom skuhamo dva pudinga po navodilih za pripravo pudinga, napisanih na vrečki. Ko je puding kuhan, ga odstranimo z ognja in vzamemo posodo z naribanimi jabolki ter iz posode odlijemo odvečno tekočino, ki so jo jabolka spustila med počivanjem. Takoj za tem v pripravljeno in odcejeno maso z naribanimi jabolki stresemo še vroč puding.

Sedaj vzamemo električni mešalnik ter na najnižji hitrosti združimo jabolčno zmes in puding. Ko so vse sestavine lepo združene, vzamemo pekač in vanj zložimo maslene kekse, tako da pokrijemo dno pekača. Zložene kekse polijemo z dvema žlicama hladnega mleka.

Na kekse, polite z mlekom, zlijemo polovico narejene, še tople kreme. Kremo s pomočjo žlice enakomerno razporedimo po pekaču, tako da so prekriti vsi keksi.

Po razporejeni kremi ponovno položimo maslene kekse ter nanje stresemo še drugo polovico kreme, ki jo prav tako kot prvo polovico enakomerno razdelimo po pekaču in dobro pokrijemo vse kekse v drugi vrsti.

Sedaj ponovno vzamemo maslene kekse in jih zložimo po lepo razporejeni kremi kot tretjo in zaključno plast.

Tako narejeno sladico v pekaču pokrijemo s folijo in jo postavimo v hladilnik najmanj za 5 do 6 ur. Še bolje bo, če sladico v pekaču pustimo v hladilniku čez noč. Pred postrežbo vzamemo sladico iz hladilnika, jo narežemo na kocke velikosti keksov, ki smo jih uporabili, in po želji okrasimo s sveže stepeno smetano.

Jabolčne kocke s pudingom so pripravljene. Uživajte v popolnem in osvežilnem okusu.

Dober tek.

Ocena:
Skupaj: 6 Povprečno: 4.2]

Dodaj odgovor