Čokoladni ježki
Print Friendly, PDF & Email

Okusni čokoladni ježki so enostavni za izdelavo. Ni jih potrebno peči, ko so govotovi jih takoj postrežete in uživate v čokoladnem okusu s pridihom ruma. Mmmm …

Cokoladni-jezki-8

Čokoladni ježki – pripomočki:

  • večja plastična posoda
  • kuhalnica
  • tehtnica
  • mikser, blender (za mletje piškotov) ali kuhinjska krpa in kladivo/valjar
  • lonček
  • dve manjši posodici za valjanje
  • papirnate posodice za muffine

Čokoladni ježki – sestavine:

(za 18 ježkov)

  • 400 g baby piškotov (savoiardi)
  • 125 g stopljenega masla
  • 150 g sladkorja
  • 60 g kakava v prahu
  • 3 dl mleka
  • polna žlica Nutelle
  • žlica ruma
  • kokos ali čokoladne mrvice za posip

Čokoladni ježki – postopek:

Baby piškote najprej zmeljemo. Če nimate primernega mikserja za to, uporabite krpo in valjar ali plastične vrečke na zip zapiranje. Nič ni narobe, če ostane kakšen košček malo večji.

Cokoladni-jezki-1

Mletim piškotom dodamo kakav v prahu in sladkor in s kuhalnico dobro premešamo.

Cokoladni-jezki-2

V lončku na nizki temperaturi stopimo maslo. Stopljeno maslo lahko takoj še toplo dodamo suhi zmesi in premešamo s kuhalnico. Postopoma dodajamo še mleko in mešamo dokler ne dobimo take zmesi:

Cokoladni-jezki-4

Tej zmesi dodamo še žlico Nutelle in ruma.

Cokoladni-jezki-5

Sedaj pa sledi ustvarjanje. Roke navlažimo pod vodo (to ponovimo po vsakem tretjem ježku). V roke primemo nekaj mase in najprej oblikujem kroglico. Kroglici naredimo še smrček, da izgleda kakor ježek.

Cokoladni-jezki-6

Nato ga povaljamo ali v kokos ali v čokoladne mrvice.

Cokoladni-jezki-7

Po želji jim oblikujemo še oči s čokoladnimi mrvicami v kolikor smo uporabili kokos. Vsakega posebej položimo v papirček, ki se uporablja za muffine, da ga lažje primemo in pojemo, ne da bi se pri tem pretirano zapacali.

Čokoladni ježki so nared. Takoj jih lahko poskusimo in uživamo v čokoladnem okusu. V kolikor ne pojem vseh, jih shranimo v hladilniku. Prijetno sladkanje 🙂

Ocena:
Skupaj: 30 Povprečno: 4.3]

Martina

Po poklicu grafična oblikovalka in mamica hčerkice Tjaše. Velika ljubiteljica fotografije in kuhanja katero združujem v eno strast - pisanje receptov.

Dodaj odgovor