Španski vetrci s kokosom
Print Friendly, PDF & Email

Kam z beljaki, ki nam ostanejo po peki kašnega peciva? Španski vetrci ali penice so pogosto odlična rešitev. Hrustljavi, a nadvse mehki, se kar topijo v naših ustih. In zakaj ne bi enkrat za spremembo naredili takšnih s kokosom?

spanski-vetrci-s-kokosom (11)

Pripomočki za španske vetrce s kokosom:

  • električni mešalnik
  • dresirna vrečka
  • večja skodelica (z njeno pomočjo bomo lažje napolnili dresirino vrečko)
  • jedilna žlica
  • kuhinjska tehtnica
  • pekač
  • papir za peko
  • pečica

Sestavine za španske vetrce s kokosom:

  • 2 beljaka
  • 60 g mletega sladkorja
  • 25 g kokosove moke

Postopek priprave španskih vetrcev s kokosom:

Najprej s pomočjo električnega mešalnika stepemo beljake v sneg.

spanski-vetrci-s-kokosom (2)

Med stepanjem počasi dodajamo mleti sladkor. Ko je sneg trden, nežno umešamo še kokosovo moko.

spanski-vetrci-s-kokosom (3)

Maso za španske vetrce s kokosom s pomočjo jedilne žlice nadevamo v dresirno vrečko. Sama si pri tem pomagam tako, da dresirno vrečko namestim v skodelico. Tako jo lažje napolnim. Pripravimo si še pekač in ga obložimo s papirjem za peko.

Tako, sedaj nabrizgamo penice poljubne oblike in velikosti na pekač, ki smo ga obložili s papirjem za peko.

spanski-vetrci-s-kokosom (4)

Penice oziroma španske vetrce lahko poljubno posujemo in okrasimo z barvnimi mrvicami (lahko tudi čokoladnimi), lahko jih posujemo s kokosom, ali pa okrasimo s perlicami. Lahko pa pustite neokrašene. Izbira je vaša.

spanski-vetrci-s-kokosom (5)

Pekač, na katerem so španski vetrci, damo v pečico, ki smo jo ogreli na 80 stopinj Celzija in jih sušimo čez noč (približno 8 – 9 ur). Ko so španski vetrci s kokosom posušeni jih lahko postrežemo. Zaradi kokosa v njih ne bodo snežno bele barve, ampak bodo malenkost temnejši.

spanski-vetrci-s-kokosom (13)

Prijetno sladkanje!

Irena Trojar

Rada ustvarjam, pišem, vrtnarim ... Zelo rada pa tudi kuham. In ko kuham, rada eksperimentiram, se igram in ustvarjam povsem svoje jedi ... čisto vse pa začinim tudi z ljubeznijo. Upam, da vam bodo moji recepti všeč.

Dodaj odgovor