Španski vetrci s kokosom
Kam z beljaki, ki nam ostanejo po peki kašnega peciva? Španski vetrci ali penice so pogosto odlična rešitev. Hrustljavi, a nadvse mehki, se kar topijo v naših ustih. In zakaj ne bi enkrat za spremembo naredili takšnih s kokosom?
Pripomočki za španske vetrce s kokosom:
- električni mešalnik
- dresirna vrečka
- večja skodelica (z njeno pomočjo bomo lažje napolnili dresirino vrečko)
- jedilna žlica
- kuhinjska tehtnica
- pekač
- papir za peko
- pečica
Sestavine za španske vetrce s kokosom:
- 2 beljaka
- 60 g mletega sladkorja
- 25 g kokosove moke
Postopek priprave španskih vetrcev s kokosom:
Najprej s pomočjo električnega mešalnika stepemo beljake v sneg.
Med stepanjem počasi dodajamo mleti sladkor. Ko je sneg trden, nežno umešamo še kokosovo moko.
Maso za španske vetrce s kokosom s pomočjo jedilne žlice nadevamo v dresirno vrečko. Sama si pri tem pomagam tako, da dresirno vrečko namestim v skodelico. Tako jo lažje napolnim. Pripravimo si še pekač in ga obložimo s papirjem za peko.
Tako, sedaj nabrizgamo penice poljubne oblike in velikosti na pekač, ki smo ga obložili s papirjem za peko.
Penice oziroma španske vetrce lahko poljubno posujemo in okrasimo z barvnimi mrvicami (lahko tudi čokoladnimi), lahko jih posujemo s kokosom, ali pa okrasimo s perlicami. Lahko pa pustite neokrašene. Izbira je vaša.
Pekač, na katerem so španski vetrci, damo v pečico, ki smo jo ogreli na 80 stopinj Celzija in jih sušimo čez noč (približno 8 – 9 ur). Ko so španski vetrci s kokosom posušeni jih lahko postrežemo. Zaradi kokosa v njih ne bodo snežno bele barve, ampak bodo malenkost temnejši.
Prijetno sladkanje!