Španski vetrci s kokosom
Print Friendly, PDF & Email

Kam z beljaki, ki nam ostanejo po peki kašnega peciva? Španski vetrci ali penice so pogosto odlična rešitev. Hrustljavi, a nadvse mehki, se kar topijo v naših ustih. In zakaj ne bi enkrat za spremembo naredili takšnih s kokosom?

spanski-vetrci-s-kokosom (11)

Pripomočki za španske vetrce s kokosom:

  • električni mešalnik
  • dresirna vrečka
  • večja skodelica (z njeno pomočjo bomo lažje napolnili dresirino vrečko)
  • jedilna žlica
  • kuhinjska tehtnica
  • pekač
  • papir za peko
  • pečica

Sestavine za španske vetrce s kokosom:

  • 2 beljaka
  • 60 g mletega sladkorja
  • 25 g kokosove moke

Postopek priprave španskih vetrcev s kokosom:

Najprej s pomočjo električnega mešalnika stepemo beljake v sneg.

spanski-vetrci-s-kokosom (2)

Med stepanjem počasi dodajamo mleti sladkor. Ko je sneg trden, nežno umešamo še kokosovo moko.

spanski-vetrci-s-kokosom (3)

Maso za španske vetrce s kokosom s pomočjo jedilne žlice nadevamo v dresirno vrečko. Sama si pri tem pomagam tako, da dresirno vrečko namestim v skodelico. Tako jo lažje napolnim. Pripravimo si še pekač in ga obložimo s papirjem za peko.

Tako, sedaj nabrizgamo penice poljubne oblike in velikosti na pekač, ki smo ga obložili s papirjem za peko.

spanski-vetrci-s-kokosom (4)

Penice oziroma španske vetrce lahko poljubno posujemo in okrasimo z barvnimi mrvicami (lahko tudi čokoladnimi), lahko jih posujemo s kokosom, ali pa okrasimo s perlicami. Lahko pa pustite neokrašene. Izbira je vaša.

spanski-vetrci-s-kokosom (5)

Pekač, na katerem so španski vetrci, damo v pečico, ki smo jo ogreli na 80 stopinj Celzija in jih sušimo čez noč (približno 8 – 9 ur). Ko so španski vetrci s kokosom posušeni jih lahko postrežemo. Zaradi kokosa v njih ne bodo snežno bele barve, ampak bodo malenkost temnejši.

spanski-vetrci-s-kokosom (13)

Prijetno sladkanje!

Ocena:
Skupaj: 8 Povprečno: 4.5]

Irena Trojar

Rada ustvarjam, pišem, vrtnarim ... Zelo rada pa tudi kuham. In ko kuham, rada eksperimentiram, se igram in ustvarjam povsem svoje jedi ... čisto vse pa začinim tudi z ljubeznijo. Upam, da vam bodo moji recepti všeč.

Dodaj odgovor