Cimetovi piškoti iz ovsenih kosmičev
Cimetovi piškoti iz ovsenih kosmičev so izredno rahli, hrustljavi piškoti, za katere ne bi nikoli rekla, da vsebujejo ovsene kosmiče, če jih ne bi sama pripravila. Mož ni ugotovil iz česa so. 🙂 Običajno so takšni piškoti precej suhi in trdi, zato sem bila izredno prijetno presenečena nad njihovo rahlo teksturo in hrustljavostjo.
Cimetovi piškoti iz ovsenih kosmičev – pripomočki:
- kuhinjska tehtnica
- 2 plastični posodi
- ročni mešalnik z metlicami za stepanje
- 2 čajni žlički
- jedilna žlica
- manjša kozica
- peki papir
- pekač in pečica (navadna)
Cimetovi piškoti iz ovsenih kosmičev – sestavine:
(za 20 piškotov)
- 100 g kokosovega masla (masti)
- 100 g fino mletih ovsenih kosmičev
- 3/4 čajne žličke cimeta
- 40 g navadne bele moke
- 1/2 čajne žličke pecilnega praška
- 100 g sladkorja
- 1 jajce (velikost M)
Cimetovi piškoti iz ovsenih kosmičev – priprava:
Odmerimo vse sestavine. V manjši kozici stopimo kokosovo mast. V plastični posodi zmešamo fino mlete ovsene kosmiče, moko, cimet in pecilni prašek. V drugo plastično posodo damo sladkor in dodamo stopljeno kokosovo mast. Z ročnim mešalnikom mešamo 3 minute. Dodamo jajce in mešamo še dodatne 3 minute.
Maso vlijemo k mešanici suhih sestavin in premešamo z žlico. Pustimo minuto ali dve, da kosmiči vpijejo tekočino.
Pečico segrejemo na 180 °C (navadna pečica). S čajnima žličkama oblikujemo majhne kupčke, ki jih polagamo na s peki papirjem obložen pekač. Kupčke polagamo precej narazen (vsaj 5 cm), saj se bodo med peko razlezli po pekaču in nočemo, da se nam piškoti sprimejo.
Pečemo jih v predhodno ogreti pečici približno 8 minut oz. toliko, da se robovi piškotov obarvajo zlato rjavo. Hranimo jih v dobro zaprti posodi.
Uživajte v okusih!