Breskov sorbet za tople dni
Print Friendly, PDF & Email

Spet je tu poletje in vroči dnevi. Pripravite si breskov sorbet, ki vas bo zagotovo navdušil in prav prijetno osvežil. Priprava je zelo enostavna, potrebujete pa le dve sestavini. Prileže se po kosilu oziroma večerji ali pa kar tako za se malo posladkati. 🙂

Breskov-sorbet

Pripomočki za breskov sorbet:

  • deska/pladenj ali kaj podobnega, kar vam stoji v skrinji
  • nož
  • multipraktik
  • skrinja

Sestavine za breskov sorbet:

  • 400 g očiščenih breskev
  • 220 g kondenziranega mleka (recept najdete tukaj)

Postopek priprave breskovega sorbeta:

Breskve olupimo in narežemo na koščke. Razporedimo jih po deski (oziroma pladnju) in jih postavimo v skrinjo za nekaj ur (približno 3 ure oziroma dokler ne postanejo povsem trde).

Breskov-sorbet-1

Ko so breskve povsem zamrznjene jih vzamemo iz skrinje in damo v multipraktik. Na hitro jih zmiksamo.

Breskov-sorbet-2

Prilijemo polovico kondenziranega mleka ter ponovno zmiksamo. Med miksanjem dodajamo preostalo kondenzirano mleko, vendar le toliko kot je potrebno, da dobimo zmes kot na spodnji sliki.

Breskov-sorbet-3

Dobljeno zmes preložimo v posodico in dobro zapremo s pokrovom.  Postavimo jo v skrinjo za nekaj ur.

Breskov-sorbet-4

Ko se je breskov sorbet nekoliko strdil ga lahko postrežemo in uživamo. 🙂

Prijetno sladkanje. 🙂

Breskov-sorbet

Breskov-sorbet-5

Ocena:
Skupaj: 1 Povprečno: 5]

Dodaj odgovor