Porova juha s korenčkom
Print Friendly, PDF & Email

Porova juha s korenčkom je jed, ki jo lahko pripravimo v 15 minutah. Zato je odlična za pripravo ko sem nam mudi, pa bi vseeno želeli zaužiti topel obrok. Odlično se ji podajo kocke popečenega kruha, ki poskrbijo za kontrast v teksturi. Če pa želimo porovo juho s korenčkom še obogatiti, ji lahko dodamo testenine, ajdovo ali proseno kašo in celo riž.

Porova juha s korenčkom – pripomočki:

  • palični mešalnik

Porova juha s korenčkom – sestavine

Za 3 osebe:

  • 150 g pora
  • 1 večji korenček
  • 1 žlica olja
  • približno 500 ml vode
  • sol in poper
  • 150 ml smetane za kuhanje

Porova juha s korenčkom – postopek:

Por dobro očistimo in ga narežemo na kolobarje.

Prav tako očistimo in narežemo korenček. V loncu segrevamo olje in dodamo zelenjavo. Pražimo tako dolgo, da por nekoliko upade.

Nato solimo in popramo, ter zalijemo z vodo ali še boljše, če zalijemo z jušno osnovo. Kuhamo tako dolgo, da se korenček zmehča.

Nato zmešamo s paličnim mešalnikom do gladkega. Če je juha pregosta, dolijemo še malo vode ali jušne osnove.

Dodamo še smetano za kuhanje in ponovno segrevamo do vrenja.

Juho ponudimo s popečenimi krušnimi kockami ali z zlatimi kroglicami. Po želji lahko posebej skuhamo riž, testenine ali kašo in dodamo v juho.

Brbončice vam bodo hvaležne.

Če imate radi juhe, ki so hitro pripravljene, poskusite še korenčkovo juho z zdrobom.

Ocena:
Skupaj: 1 Povprečno: 5]

sladkosnedka

Sem ljubiteljica sladkega, še posebej čokolade. Rada se sučem po kuhinji in nikoli ne skuham jedi večkrat po istem receptu, saj rada eksperimentiram.

Dodaj odgovor