Kremna porova juha
Print Friendly, PDF & Email

Kremna porova juha je odlična topla predjed, lahko pa jo pripravimo tudi kot nizkokalorično večerjo. Njena priprava je resnično enostavna in vam bo vzela zelo malo časa. Popestrite jo lahko na veliko načinov,  recimo z doma pripravljenimi maslenimi kruhovimi kockami iz ponve (klik za recept). Naj kremna porova juha postane sestavni del vašega najljubšega kosila.

Kremna porova juha

Kremna Porova juha – pripomočki

  • lonec za juho s pokrovko
  • kozica
  • nož
  • deska za rezanje
  • zajemalka

Kremna porova juha – sestavine

  • 800 g pora
  • 500 g krompirja
  • 1 kocka jušne osnove (goveje)
  • sol
  • voda

Kremna porova juha – postopek

Por očistimo, operemo in narežemo na kose.Kremna porova juha

Krompir  olupimo, operemo in narežemo na srednje velike kose.

Kremna porova juha

Por in krompir damo v lonec in zalijemo z vodo, tako da voda prekrije krompir i por za debelino enega prsta. Solimo in dodamo kocko za jušno osnovo. Juho zavremo in kuhamo približno 30 minut na zmernem ognju dokler se por in krompir ne skuhata.

Kremna porova juha

Kuhana zelenjava ima manjši volumen od surove, zato se bo nad zelenjavo nabrala voda. Za lažjo obdelavo s paličnim mešalnikom to odvečno vodo odlijemo in jo shranimo za kasnejše redčenje juhe.

Kremna porova juha

S paličnim mešalnikom juho zmiksamo. Če je juha pregosta jo redčimo z vodo, ki smo jo prej odlili. Ko dosežemo želeno gostoto je juha gotova.

Kremna porova juha

Serviramo obogateno z maslenimi kruhovimi kockami iz ponve in okrasimo s svežim peteršiljem.

12834911_1196423167036274_424322710_n

Nasvet
V kolikor želite čas priprave zmanjšati lahko juho skuhate v ekonom loncu. Jed lahko obogatite s parmezanom in začinite s poprom.

Pa dober tek!

Ocena:
Skupaj: 39 Povprečno: 4.2]

tinag

"Keep it simple..." in več je manj je moj moto pri kuhanju...

Dodaj odgovor