Kremna porova juha
Kremna porova juha je odlična topla predjed, lahko pa jo pripravimo tudi kot nizkokalorično večerjo. Njena priprava je resnično enostavna in vam bo vzela zelo malo časa. Popestrite jo lahko na veliko načinov, recimo z doma pripravljenimi maslenimi kruhovimi kockami iz ponve (klik za recept). Naj kremna porova juha postane sestavni del vašega najljubšega kosila.
Kremna Porova juha – pripomočki
- lonec za juho s pokrovko
- kozica
- nož
- deska za rezanje
- zajemalka
Kremna porova juha – sestavine
- 800 g pora
- 500 g krompirja
- 1 kocka jušne osnove (goveje)
- sol
- voda
Kremna porova juha – postopek
Por očistimo, operemo in narežemo na kose.
Krompir olupimo, operemo in narežemo na srednje velike kose.
Por in krompir damo v lonec in zalijemo z vodo, tako da voda prekrije krompir i por za debelino enega prsta. Solimo in dodamo kocko za jušno osnovo. Juho zavremo in kuhamo približno 30 minut na zmernem ognju dokler se por in krompir ne skuhata.
Kuhana zelenjava ima manjši volumen od surove, zato se bo nad zelenjavo nabrala voda. Za lažjo obdelavo s paličnim mešalnikom to odvečno vodo odlijemo in jo shranimo za kasnejše redčenje juhe.
S paličnim mešalnikom juho zmiksamo. Če je juha pregosta jo redčimo z vodo, ki smo jo prej odlili. Ko dosežemo želeno gostoto je juha gotova.
Serviramo obogateno z maslenimi kruhovimi kockami iz ponve in okrasimo s svežim peteršiljem.
Pa dober tek!