Kremna juha iz čajote (bučke)
Kremna juha iz čajote očara s svojim prijetnim okusom. Juha je neverjetno polnega okusa in hranljiva. Zelo okusna je tudi pogreta, zato jo lahko pripravimo že kak dan prej. Meso čajote je masleno. Okus je nežen, podoben poletnim bučkam, a z rahlim nadihom po limoni. Meso in pečka čajote sta bogata z aminokislinami in vitaminom C.
Kremna juha iz čajote – pripomočki:
- lonec
- nož
- deska za rezanje
- kuhalnica
- palični mešalnik
- žlica
- žlička
Kremna juha iz čajote – sestavine:
Za 4 krožnike
- 3 čajote
- 2 manjša krompirja
- 1 manjši korenček
- sol
- pol žličke kurkume
- pol žlička mlete kumine
- strok česna
- 2 žlički suhe mešanice začimb
- ščepec muškatnega oreščka
- ščepec ingverja v prahu
- 4 žlice kisle smetane
Kremna juha iz čajote – priprava:
Najprej čajote olupimo in jim odstranimo koščice.
Korenček očistimo in narežemo na kolobarje. Krompir olupimo in ga prav tako narežemo na kolobarje.
Vse sestavine razen kisle smetane damo v lonec in zalijemo z vodo, tako da so vse sestavine pokrite.
Ko je vse skuhano, odlijemo nekaj vode ter jo prihranimo in s paličnim mešalnikom zmiksamo. Če je juha pregosta, jo zalijemo z vodo, ki smo jo prej prihranili.
Juho postrežemo z žlico kisle smetane.
Če vam čajota povzroča težave in ne veste, kako bi se je lotili, vam svetujem da si preberete nasvet; čajota – kako se je lotiti?
Dober tek!