Jušni vlivanci s parmezanom-passatelli
Print Friendly, PDF & Email

Jušni vlivanci s parmezanom-passatelli so ena od mnogih izbir za zakuho domače goveje juhe. Naši zahodni sosedje z veseljem ribajo parmezan v juho, v tej različici, pa je sir že v masi. Limonina lupinica poskrbi za malenkost svežine. Receptura izvira iz italijanske pokrajine Emilia-Romagna. Prepričana sem, da so vlivanci primerni tudi za redkejše zelenjavne juhe.

Pripomočki za pripravo jušnih vlivancev s parmezanom-passatelli

  • stiskalnica za krompir

Sestavine za pripravo jušnih vlivancev s parmezanom-passatelli

za 6 oseb

  • 80 g drobno naribanega parmezana
  • 80 g krušnih drobtin
  • 3 velika jajca
  • droben ščepec soli
  • muškatni orešček
  • majhna žlička limonine lupinice (lahko se spusti)
  • 1 žlica vode (po potrebi)

Postopek priprave jušnih vlivancev s parmezanom-passatelli

Postopek priprave jušnih vlivancev s parmezanom pričnemo tako, da najprej drobno naribamo parmezan. Odmerimo krušne drobtinice in naribamo žličko limonine lupinice. V primerni posodi razžvrkljamo jajca. Vzamemo večjo posodo in vse sestavine premešamo, rahlo solimo, dodamo limonino lupinico. Premešana masa mora biti čvrsta. Posodo pokrijemo s folijo za živila in pustimo na sobni temperaturi za dobro uro.

Po počitku preverimo ali je masa dovolj mehka, da jo bomo lahko stisnili skozi stiskalnico za krompir. Če je malenkost prečvrsta, dodamo žličko vode. Čisto juho (približno 1,5l)  pristavimo na kuhalno ploščo in segrejemo do vretja. Maso za jušne vlivance s parmezanom damo v stiskalnico in ko juha zavre, pričnemo stiskati. Ob stiku z vrelo juho vlivanci takoj zakrknejo. Ko je masa stisnjena, premešamo in kuhamo še slabo minuto. Nato odstavimo.

Juho postrežemo vročo. Naj tekne!

Ocena:
Skupaj: 1 Povprečno: 5]

kuharcaKsenija

Sem vesela, pozitivna oseba, ki rada kuha in peče. Rada preizkusim ali dodelam po svoje kakšen nov recept. V veliko zadovoljstvo mi je postreči obed za mojo družino in moram reči, da so vedno zadovoljni. Prepričana sem, da se z nekaj truda da doseči pestrost in raznolikost obrokov. Poleg kuhanja imam rada gibanje v naravi, veliko tečem, saj so traili moja strast. V največji ponos sta mi pa moji dve hčeri.

Dodaj odgovor