Juha za lepši dan
Print Friendly, PDF & Email

Juha za lepši dan je v bistvu juha iz kokošje drobovine in nog. Čeprav so sestavine malce nenavadne je okus odličen, juha pa pogreje tudi najbolj hladne prste na nogah. Kot nalašč za prihajajoče meglene jesenske dni.

Juha za lepši dan

Kaj potrebujemo za juho za lepši dan:

  • lonec za kuhanje juhe
  • strgalnik
  • desko za rezanje
  • nož

Sestavine za juho za lepši dan:

  • Juha za lepši dankokošje noge in drobovina (jetra, srce, pljuča, želodec – skratka, kar dobite …)
  • 1 por
  • 1 rdeč korenček
  • 1 rumen korenček
  • 1 manjša korenina peteršilja
  • 5x5x2 cm velik kos zelene
  • 1 kokošja jušna kocka
  • 2 žlici olivnega olja
  • 1 žlička soli
  • 2 žlici paradižnikove mezge

Priprava juhe za lepši dan:

V loncu za kuhanje juhe na majhnem ognju segrejemo olje. Dodamo kokošje noge in drobovino ter popražimo, da spremeni barvo.

Juha za lepši dan

Poru odrežemo približno 10 cm perja, oziroma tisto perje, ki je grdo. Po dolgem zarežemo do polovice, operemo pod tekočo vodo ter narežemo na pol centimetrske pol kolobarčke ter dodamo v lonec. Premešamo.

Juha za lepši dan

Zeleno olupimo ter naribamo na strgalniku za jabolka. Ko por ovene (po približno petih minutah) zeleno dodamo v lonec in premešamo.

Juha za lepši dan Medtem, ko se por in zelena pražita olupimo in naribamo oba korenčka ter peteršiljevo korenino. Vse skupaj dodamo v lonec ter premešamo.

Juha za lepši dan

Juha za lepši dan

Solimo, dodamo jušno kocko ter paradižnikovo mezgo.

Juha za lepši dan

Vse skupaj zalijemo z 1200 ml vode. Ko zavre kuhamo še 20 minut oziroma do želene hrustljavosti/mehkobe zelenjave. Po potrebi dosolimo.

Juha za lepši dan

Pripravljeno juho postrežemo samo ali pa skupaj z drobovino in kokošjimi nogami.

Juha za lepši dan

Naj vas pogreje!

Ocena:
Skupaj: 3 Povprečno: 4.7]

Dekle z domišljijo

Sem diplomirana delovna terapevtka in sem zaposlena v domu za ostarele. Kot že služba narekuje sem energična in nasmejana, v prostem času pa rada v roke vzamem kakšno knjigo in pa seveda kuham, pečem in se na sploh gibam okoli hrane :-)

Dodaj odgovor