Juha iz kolerabe
Print Friendly, PDF & Email

Juha iz kolerabe je preprosta, a nas prepriča s svojo gosto teksturo in značilnim vonjem, ter izrazitim okusom. Koleraba, krompir, korenček, tri glavne osebe domujejo v tej zgodbi. Skoraj ni kaj dodajati, saj je juha enostavno odlična izbira za vse, ki jim je koleraba blizu.

Pripomočki za pripravo juhe iz kolerabe

  • deska
  • nož
  • strgalo
  • kuhalnica
  • kozica
  • mikser

Sestavine za pripravo juhe iz kolerabe

Za 6 oseb:

  • 350 g kolerabe
  • 150 g krompirja
  • 80 g čebule
  • 35 g masla
  • 85 g korenčka
  • sol
  • bel poper
  • 1,2 l vode

Postopek priprave juhe iz kolerabe

Najprej olupimo in nakockamo kolerabo. Enako naredimo s krompirjem. Čebulo olupimo in drobno sesekljamo. Na kuhalno ploščo postavimo kozico, razpustimo maslo in dobro prepražimo čebulo.

Pripravo juhe iz kolerabe nadaljujemo tako, da v kozico dodamo nakockano kolerabo in krompir in 1-2 minuti pražimo. Solimo. Zalijemo z vodo. Dobro premešamo, pokrijemo in kuhamo približno 20 minut.

Ko sta koleraba in krompir kuhana, vse skupaj prelijemo v mikser in zmeljemo v gosto, kremasto juho.

Med tem ostrgamo in naribamo korenček. Juho prelijemo nazaj v kozico in dodamo korenček. Popramo z belim poprom. Na zmernem ognju kuhamo slabih 10 minut in odstavimo.

Odlična juha je pripravljena. Smetane nisem dodajala, saj je juha dovolj kremasta in res prijetne teksture. Postregla sem jo potreseno z drobnjakom. Domači so jo zelo pohvalili. Zraven je teknil še košček domačega kruha z ajdo in bučnim pirejem, vzhajan z drožmi. Naj tekne!

Ocena:
Skupaj: 0 Povprečno: 0]

kuharcaKsenija

Sem diplomirana ekonomistka, zato rada žongliram s številkami na Osnovni šoli Šturje, kjer sem zaposlena. V prostem času pa rada kuham, šivam, pletem, kvačkam. Moja velika strast j tek, zato se veliko gibljem v naravi in pridno nabiram kilometre. Pri naši hiši imamo tudi zelo radi živali. Družbo nam delata psa Rubama in Pupa, muca Lili in bradata agama Tyron.

Dodaj odgovor