Grahova juha z jajčno omleto
Grahova juha z jajčno omleto je predvsem zelo dišeča, saj sta v juhi dodana meta in majaron, v jajčni omleti pa drobnjak. S kosom kruha za zraven zna biti čisto primerna večerja.
Pripomočki za pripravo grahove juhe z jajčno omleto
- ni posebnih pripomočkov
Sestavine za pripravo grahove juhe z jajčno omleto
za 3 -4 osebe
za juho
- 500 g graha zmrznjenega/svežega graha
- 20 g masla
- 1 žlica krušnih drobtin
- sol
- bel poper
- majaron
- sveža meta
- voda ali jušna osnova
za jajčno omleto
- 3 jajca
- sol
- drobnjak
- maslo
Postopek priprave grahove juhe z jajčno omleto
V primerno kozico stresemo zmrznjen ali svež grah. Napolnimo z vodo, da je grah prekrit in postavimo na kuhalno ploščo. Počakamo, da zavre in nato na srednje močni jakosti kuhamo 5-8 minut. Ko je grah kuhan, ga pustimo kar v vodi in pretlačimo s paličnim mešalnikom.
V drugi kozici raztopimo maslo in dodamo žlico krušnih drobtin. Ko drobtine svetlo porjavijo, stresemo pretlačen grah. Solimo in popramo z belim poprom. Grahovo juho z jajčno omleto premešamo. V tej točki dodamo vodo ali jušno osnovo, da dosežemo primerno gostoto. Kuhamo na majhnem ognju nekaj minut.
Tik pred koncem pa dodamo sveže natrgana majaron in meto. Odstavimo s kuhalne plošče.
V manjši skodelici razžvrkljamo jajca in jih solimo. Drobnjak nasekljamo in dodamo k jajcem. Pripravimo si ponev, na katero se hrana ne prijemlje in v njej raztopimo majhno žličko masla. Na vroče maslo vlijemo jajčno maso in omleto spečemo.
Ko je omleta pečena, jo zavijemo v rolo in narežemo, ter postavimo na krožnik, kjer bomo servirali juho.
Zraven lahko postrežemo kos kruha. Jaz sem pripravila še hrustljavček iz parmezana. Naj tekne!