Gosta čemaževa juha
Print Friendly, PDF & Email

Gosta čemaževa juha je dobra, malce ostrejša juha, ki jo pripravljamo spomladi, ko v naravi nabiramo čemaž. Glavni sestavini sta čemaž in malce krompirja. Za dekoracijo sem dodala le žličko smetane.

Pripomočki za pripravo goste čemaževe juhe

  • ni posebnih pripomočkov

Sestavine za pripravo goste čemaževe juhe

za 3 osebe

  • 50 g listo čemaža
  • 20 g masla
  • 120 g krompirja
  • 50 g ajdove kaše
  • sol
  • poper
  • 6 dl vode

Postopek priprave goste čemaževe juhe

Liste čemaža operemo in osušimo. Na kuhalno ploščo postavimo kozico in v njej razpustimo maslo. V kozico stresemo čemaž in ga na hitro prepražimo.

Dodamo krompir, ki smo ga predhodno nakockali. Premešamo.

Zalijemo z vodo, solimo, popramo in 15 minut kuhamo na zmernem ognju.

Postopek priprave goste čemaževe juhe nadaljujemo tako, da jo zmeljemo s paličnim mešalnikom in vanjo vsujemo ajdovo kašo. Jaz sem uporabila kašo za hitro pripravo, ki je bila kuhana v petih minutah.

Vmes samo nekajkrat premešamo in juhica je gotova. Naj tekne!

Ocena:
Skupaj: 4 Povprečno: 5]

kuharcaKsenija

Sem vesela, pozitivna oseba, ki rada kuha in peče. Rada preizkusim ali dodelam po svoje kakšen nov recept. V veliko zadovoljstvo mi je postreči obed za mojo družino in moram reči, da so vedno zadovoljni. Prepričana sem, da se z nekaj truda da doseči pestrost in raznolikost obrokov. Poleg kuhanja imam rada gibanje v naravi, veliko tečem, saj so traili moja strast. V največji ponos sta mi pa moji dve hčeri.

Dodaj odgovor