Gosta čemaževa juha
Gosta čemaževa juha je dobra, malce ostrejša juha, ki jo pripravljamo spomladi, ko v naravi nabiramo čemaž. Glavni sestavini sta čemaž in malce krompirja. Za dekoracijo sem dodala le žličko smetane.
Pripomočki za pripravo goste čemaževe juhe
- ni posebnih pripomočkov
Sestavine za pripravo goste čemaževe juhe
za 3 osebe
- 50 g listo čemaža
- 20 g masla
- 120 g krompirja
- 50 g ajdove kaše
- sol
- poper
- 6 dl vode
Postopek priprave goste čemaževe juhe
Liste čemaža operemo in osušimo. Na kuhalno ploščo postavimo kozico in v njej razpustimo maslo. V kozico stresemo čemaž in ga na hitro prepražimo.
Dodamo krompir, ki smo ga predhodno nakockali. Premešamo.
Zalijemo z vodo, solimo, popramo in 15 minut kuhamo na zmernem ognju.
Postopek priprave goste čemaževe juhe nadaljujemo tako, da jo zmeljemo s paličnim mešalnikom in vanjo vsujemo ajdovo kašo. Jaz sem uporabila kašo za hitro pripravo, ki je bila kuhana v petih minutah.
Vmes samo nekajkrat premešamo in juhica je gotova. Naj tekne!