Kremasta korenčkova juha
Print Friendly, PDF & Email

Kremasta korenčkova juha je okusna in hitro pripravljena domača juhica, ki jo boste vedno radi pojedli. Ima lepo teksturo, saj je kremasta, naše želodčke pa nasiti in pogreje. Prileže se ob vsakem letnem času. Zanjo potrebujete samo 3 ključne sestavine, ki jih ima vsaka gospodinja v hladilniku. Izkoristite jih na pameten način in ustvarite svojo domačo juhico, ob kateri boste uživali tako vi kot vaše brbončice.

Kremasta korenčkova juha

Pripomočki za korenčkovo juho:

  • srednje velik lonec
  • deska za rezanje
  • kuhinjski nož
  • kuhalnica
  • palični mešalnik

Korenčkova juha – sestavine:

Za 3 osebe:

  • malo olja ali kokosove maščobe
  • 2 večja korenčka
  • 2 manjša krompirja
  • 2 manjši čebuli
  • okrog 800 ml vode
  • pol čajne žličke Vegete
  • pol čajne žličke soli in popra skupaj
  • ščepec origana, timijana in žafranike

Priprava korenčkove juhe:

Korenčka, krompirja in čebuli olupimo, operemo in nasekljamo. Ni treba, da jih drobno sekljamo, ker bomo zelenjavo pozneje zdrobili s paličnim mešalnikom.

Kremasta korenčkova juha

V loncu na zmernem ognju segrejemo olje. Pazimo, da ni ogenj premočan. Dodamo čebulo in jo pražimo.

Kremasta korenčkova juha

Ko čebula porumeni in ovene, ji dodamo še korenček in krompir, premešamo in pustimo na ognju še kakšno minutko ter vse skupaj zalijemo s polovico oz. 400 ml vode.

Kremasta korenčkova juha

Dodamo še začimbe (sol, poper, Vegeto, origano, timijan) ter pokrito kuhamo na majhnem ognju okrog 20 minut oz. dokler se krompir ne skuha.

Kremasta korenčkova juha

Ko je zelenjava v loncu kuhana, jo pretlačimo s paličnim mešalnikom.

Kremasta korenčkova juha

Dobiti moramo gladko in kremasto zmes brez koščkov korenčka. Če imate radi koščke zelenjave, pa lahko zelenjavo samo na pol pretlačite. Pretlačeno juhico vrnemo v lonec in dodamo še drugo polovico oz. 400 ml vode. Dodamo še žafraniko, premešamo in pustimo še 5 minut na zmernem ognju.

Kremasta korenčkova juha

Kremasta juhica je že pripravljena. Priporočam, da jo postrežete z Okusnimi žličniki s kislo smetano, ki jih dodamo v vrelo juho, v kateri jih kuhamo še 8 do 10 minut. Uživamo v njenem domačem okusu, kremasti teksturi in prijetnem vonju. Dober tek! 🙂

Kremasta korenčkova juha

Ocena:
Skupaj: 19 Povprečno: 4.3]

Sanjica

Sem jezikoslovka, pedagoginja in Imam več različnih hobijev -- rada berem, vrtnarim, poslušam glasbo. V življenju mi zelo veliko pomenijo živali, zato prostovoljno pomagam zapuščenim ter zanemarjenim psom in mačkam. Sem tudi ponosna lastnica čudovitega kužka Makija, mucka Mukija, ptičjega pajka in zlatih ribic. Za vsem ne zaostaja niti ljubezen do kuhanja, saj se tako sproščam. Pri tem uporabljam čim bolj domače sestavine (po možnosti iz lastnega vrta) in čim manj aditivov. Obožujem zelišča, ki jih tudi skrbno vzgajam, in menim, da so ravno ona tista, ki dajo jedem piko na i.

Dodaj odgovor