Okusni žličniki s kislo smetano
Print Friendly, PDF & Email

Če ste skuhali kakšno enolončnico, golaž ali kaj podobnega, se poleg odlično priležejo žličniki. Meni so najboljši okusni žličniki s kislo smetano, ker so malo drugačni, lahko pa jim namesto kisle smetane dodamo tudi skuto. Obe različici sta odlični. So okusna in hitro pripravljena priloga, ki se ujame z marsikatero glavno jedjo.

Okusni žličniki s kislo smetano

Pripomočki za žličnike s kislo smetano:

  • posoda
  • čajna žlička
  • vilica
  • kozica

Žličniki s kislo smetano – sestavine za 2 osebi:

  • 1 jajce
  • pol čajne žličke soli
  • 2 jušni žlici kisle smetane
  • pol čajne žličke oljčnega olja
  • 8 do 10 jušnih žlic moke (odvisno od velikosti jajca, zajemanja kisle smetane ter moke)
  • (po potrebi kakšno žličko vode, a jaz je navadno sploh ne dajem)

Postopek priprave žličnikov s kislo smetano:

V posodi najprej stepemo jajce in ga posolimo.

Okusni žličniki s kislo smetano

Dodamo kislo smetano in premešamo.

Okusni žličniki s kislo smetano

Nato dodamo še moko in oljčno olje.

Okusni žličniki s kislo smetano

Mešamo, da nastane gladka in gosto zmes, ki naj bo tako gosta, da ne bo kar tekla iz posode, če jo obrnemo na glavo.

Okusni žličniki s kislo smetano

Vodo v kozici solimo in segrejemo do vretja.

Okusni žličniki s kislo smetano

Ko zavre, vanjo previdno spuščamo žličnike, ki jih delamo s pomočjo čajne žličke, da ne bodo preveliki.

Okusni žličniki s kislo smetano

Žličnike kuhamo približno 7 minut.

Okusni žličniki s kislo smetano

Ko so kuhani, se bodo dvignili na površje.

Ko so kuhani, se bodo dvignili na površje.

Žličniki s kislo smetano so mehki in sočni, k čemur prispeva okus kisle smetane. Postrežemo jih lahko kot prilogo k različnim jedem, kot je npr. Zdrava enolončnica z domačo klobaso.

Okusni žličniki s kislo smetano

Ocena:
Skupaj: 73 Povprečno: 4.5]

Sanjica

Sem jezikoslovka, pedagoginja in Imam več različnih hobijev -- rada berem, vrtnarim, poslušam glasbo. V življenju mi zelo veliko pomenijo živali, zato prostovoljno pomagam zapuščenim ter zanemarjenim psom in mačkam. Sem tudi ponosna lastnica čudovitega kužka Makija, mucka Mukija, ptičjega pajka in zlatih ribic. Za vsem ne zaostaja niti ljubezen do kuhanja, saj se tako sproščam. Pri tem uporabljam čim bolj domače sestavine (po možnosti iz lastnega vrta) in čim manj aditivov. Obožujem zelišča, ki jih tudi skrbno vzgajam, in menim, da so ravno ona tista, ki dajo jedem piko na i.

Dodaj odgovor