Zelena omleta
Print Friendly, PDF & Email

Omlete so preproste jedi iz jajc, ki jim po mili volji dodajamo slane ali sladke nadeve. So pravi navdih za ustvarjenje in so odlična rešitev za hitro kosilo med tednom. Danes bomo omleto obogatili s svežo špinačo, zeleno bučko in brokolijem, zato sem omleto poimenovala kar zelena omleta.

zelena-omleta-6Zelena omleta – pripomočki:

  • deska za rezanje
  • nož
  • ponev
  • kuhalnica
  • lopatka
  • metlica za stepanje
  • tehtnica

Zelena omleta – sestavine:

Za 2 osebi

  • šopek sveže špinače
  • 1 manjša čebula (še boljše por)
  • 1 mala mlada zelena bučka
  • 3 cveti brokolija
  • sol
  • poper
  • 5 jajc
  • 80 g sira parmigiano reggiano
  • olje

Zelena omleta – postopek:

Čebulo olupimo, na drobno sesekljamo in na olju pražimo samo toliko, da postekleni. Če imamo mlado čebulo, lahko uporabimo tudi zelena stebelca, ki jih dodamo istočasno z bučko, špinačo in brokolijem. Zelena omleta bo še bolj okusna, če bomo namesto čebule uporabili por.

zelena-omleta-1

Špinačne liste operemo po tekočo vodo in nasekljamo na trakove.

zelena-omleta-2Mlade bučke ne lupimo, naribamo jo na ribežen, osolimo in pustimo par minut, da se odteče voda. Nato jo ožamemo z rokami in dodamo praženi čebuli. Dodamo tudi špinačne liste in brokoli. Premešamo, po potrebi rahlo solimo in pražimo cca. 10 minut.

zelena-omleta-3Med tem razžvrkljamo jajca in jim dodamo sir parmigiano reggiano. Sol ni potrebna, ker je že sir slan. Če želimo, lahko dodamo tudi kakšno žlico ostre moke.

zelena-omleta-4

S stepenimi jajci, ki smo jim dodali sir prelijemo dušeno zelenjavo. Na nižji temperaturi pečemo toliko časa, da zakrknejo in da omleto lahko obrnemo. Za obračanje si lahko pomagamo s krožnikom. Na drugi strani pečemo še kakšno minutko.

zelena-omleta-5Še vročo omleto razrežemo in takoj ponudimo. Zraven se prileže zelena solata.

Dober tek!

zelena-omleta-7

Ocena:
Skupaj: 2 Povprečno: 4]

Dodaj odgovor