Zdrobovi štruklji s skuto
Print Friendly, PDF & Email

Priloga ali tudi krasna samostojna jed, ki je pripravljena zelo enostavno, so zdrobovi štruklji s skuto.
Zanje potrebujemo zgolj tri sestavine, ki se zmešajo skupaj in približno eno uro časa za počivanje in kuhanje.

Zdrobovi štruklji s skuto

Pripomočki za zdrobove štruklje s skuto:

  • živilska prozorna folija

Sestavine za zdrobove štruklje s skuto:

Za 4 osebe:

  • 500 g skute (nepasirane)
  • 4 jajca srednje velikosti
  • 9 do 10 žlic pšeničnega zdroba

Postopek za zdrobove štruklje s skuto:

Za zdrobove štruklje s skuto potrebujemo le tri sestavine, ki si jih pripravimo na sobno temperaturo. To je nepasirana skuta, jajca in pšenični zdrob.
Uporabimo lahko tudi malo soli, a ker so štruklji ponavadi priloga in so že vse ostale jedi dokaj slane, jaz osebno sol raje izpustim.

Zdrobovi štruklji s skuto

V primerno veliki posodi vse te tri sestavine zmešamo: najprej skuto in jajca, nato dodamo 9 do 10 žlic pšeničnega zdroba. Če imate radi v štruklju še večje koščke skute, potem mase ne miksamo ali mešamo z električnim mešalnikom. Povsem dovolj je, da premešamo vse z žlico.

Zdrobovi štruklji s skuto

Zmes, ki smo jo dobili, pustimo počivati vsaj 30 minut. V tem času bo pšenični zdrob vsrkal vase večino tekočine.
Vendar mora biti masa po počivanju še vedno dokaj mehka.

Zdrobovi štruklji s skuto

Po počivanju dobljeno maso razporedimo na živilsko prozorno folijo.
Lahko vzamete tudi vlažno krpo in maso zavijete vanjo, a zaradi mehke mase bodo oblika, okus in sočnost jedi bo dosti boljša, če bomo uporabili živilsko folijo.

Zdrobovi štruklji s skuto

Zdrobovi štruklji s skuto

Na obeh straneh folijo zavežemo in položimo štruco v vrelo vodo. Ko voda zavre, jo kuhamo na manjši temperaturi 30 minut.

Zdrobovi štruklji s skuto
Zdrobovi štruklji s skuto

Ko štruco po 30. minutah kuhanja vzamemo iz vrele vode, jo damo iz ovoja ter narežemo na poljubno debele rezine.

Zdrobovi štruklji s skuto

Zdrobovi štruklji s skuto se servirajo največkrat kot priloga raznim jedem na žlico (golaž, bograč, paprikaš, mesne in zelenjavne omake). Prav tako pa so lahko krasna samostojna jed na sladko ali slano – posuti s praženimi drobtinami, sladkorjem, ocvirki, zaseko, itd.

Zdrobovi štruklji s skuto

Dober tek 🙂

Ocena:
Skupaj: 13 Povprečno: 4.8]

Dodaj odgovor