Vrhunska tortilja pica
Print Friendly, PDF & Email

Le kdo ne mara pic? Otroci in odrasli — malo mlajši in starejši … Vsi imamo radi pice. Če je kdo ne mara, se mu kar čudimo, kajne? No, domača pica je najboljša, s tem se najbrž vsi strinjamo. Vendar lažje je, če jo naročiš iz picerije, saj priprava domače traja. Če ne zaradi drugega, pa zaradi testa. Dokler ga narediš, pa počakaš, da vzhaja, razvaljaš itd. To traja. Če ti primanjkuje časa ali dobiš nenapovedane goste, ki so (mimogrede) lačni, pa je najboljša rešitev: tortilja pica! Tako hitro, enostavno, da si lahko pripraviš tudi za malico. Narejena je v desetih minutah, okus je pa zelo zelo zelooo podoben klasični pici. Kdor jo enkrat pokusi, jo vseskozi dela, verjemite mi! 🙂 Nadev je lahko poljuben, a jaz vam predstavljam, kako jo jaz obložim.

Vrhunska tortilja pica

Vrhunska tortilja pica – pripomočki za pripravo:

 • poljubno velik pekač
 • papir za peko

Vrhunska tortilja pica – sestavine za pripravo:

Za 1 osebo:

 • 1 polnozrnata ali pšenična tortilja
 • 5 žlic paradižnikove mezge
 • pest nastrganega sira (mocarele)
 • jušna žlica suhega origana
 • pol manjše čebule
 • nekaj rezin piščančje salame
 • 1 jajce
 • pest rukole
 • po želji še dodatki: koruza, fižol, gobe, tatarska omaka, nacho sir …

Vrhunska tortilja pica – postopek priprave:

Tortiljo namažemo s paradižnikovo mezgo. Jaz imam rada velikooo omake, zato dodam še nekaj žlic kečapa. Po vrhu potresemo origano.

Vrhunska tortilja pica

Obložimo s salamo, čebulo, sirom, po želji dodamo še koruzo, fižol ipd. zelenjavo.

Vrhunska tortilja pica

Čim bolj tortiljo obložimo, bogatejša kot je, sočnejša bo, zato ne skoparimo z dodatki. 🙂 Pečemo jo v pečici, ki jo predhodno segrejemo na 200 stopinj Celzija. Pečemo nekje 5 minut, dokler se sir ne stopi in se vse lepo ne preliva. Ne pretiravamo, saj bo sicer suho, če bodo robovi prepečeni.

Vrhunska tortilja pica

Jaz obožujem jajce na pici, toda ko delamo tortilja pico, je postopek malce drugačen. Ker je zelo hitro pečena, moramo jajce pripraviti posebej. To ni ravno primerljivo z jajcem, ki je spečeno v pečici, vendar je nek izhod v sili. Zato jaz spečem jajce na oko in ga položim na tortilja pico.

Vrhunska tortilja pica

Ker se na pico odlično poda tudi rukola, jo dodamo čisto na koncu, ko je tortilja pica že pečena. To je to, hitro in enostavno, sledi samo še uživanje!

Vrhunska tortilja pica
 

Na koncu pa moram priznati, da če se le da in če ima človek čas, nič ni primerljivo s pravo domačo pico in testom, narejenim po tem receptu: https://oblizniprste.si/slastni-kruh/najboljse-testo-za-pico/

Ocena:
Skupaj: 4 Povprečno: 5]

Sanjica

Sem jezikoslovka, pedagoginja in Imam več različnih hobijev -- rada berem, vrtnarim, poslušam glasbo. V življenju mi zelo veliko pomenijo živali, zato prostovoljno pomagam zapuščenim ter zanemarjenim psom in mačkam. Sem tudi ponosna lastnica čudovitega kužka Makija, mucka Mukija, ptičjega pajka in zlatih ribic. Za vsem ne zaostaja niti ljubezen do kuhanja, saj se tako sproščam. Pri tem uporabljam čim bolj domače sestavine (po možnosti iz lastnega vrta) in čim manj aditivov. Obožujem zelišča, ki jih tudi skrbno vzgajam, in menim, da so ravno ona tista, ki dajo jedem piko na i.

Dodaj odgovor